Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > ΕΟΡΔΑΙΑ: Στη δικαιοσύνη παραπέμπει ο δήμος καταστηματάρχες για τραπεζοκαθίσματα και ζαρντινιέρες

ΕΟΡΔΑΙΑ: Στη δικαιοσύνη παραπέμπει ο δήμος καταστηματάρχες για τραπεζοκαθίσματα και ζαρντινιέρες

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Αναστάτωση επικρατεί μεταξύ των επαγγελματιών της Πτολεμαΐδας που δραστηριοποιούνται στο χώρο της καφεστίασης, καθώς στη δικαιοσύνη παραπέμπει σωρεία συναδέλφων τους ο δήμος Εορδαίας, για παραβάσεις που βεβαιώθηκαν το περασμένο καλοκαίρι αναφορικά με την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων από τραπεζοκαθίσματα ή ζαρντινιέρες, καθώς και για την μη αποπληρωμή των σχετικών οφειλών τους.

Δεκάδες επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της καφεστίασης, κάποιοι από αυτούς μιλούν ίσως και για καμιά 200αριά άτομα, έλαβαν τις προηγούμενες ημέρες μηνύσεις που κατέθεσε εναντίον τους ο δήμος Εορδαίας, διότι δεν διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, οι οποίες πρόκειται να εξεταστούν τον ερχόμενο Γενάρη στο Ειρηνοδικείο Εορδαίας.

«Δεν μάς δίνουν την άδεια γιατί δεν έχουμε τοποθετήσει ζαρντινιέρες μπροστά στο κατάστημα», κατήγγειλε στο «e-ptolemeos.gr» ιδιοκτήτης καφενείου, ο κ. Βασίλης Πουλασικίδης. Σημείωσε μάλιστα ότι «πήγαμε στο γραφείο του αντιδημάρχου να πληρώσουμε αυτό που μάς αντιστοιχεί και μάς είπαν ότι εάν δεν βάλουμε ζαρντινιέρες δεν πρόκειται να πάρουμε άδεια. Δείτε όμως τον χώρο, σε ένα πεζοδρόμιο με δέντρα πού να βάλεις ενδιάμεσα τις ζαρντινιέρες να σκοντάφτει ο κόσμος και να μας κυνηγάει; Ο δήμος όμως είναι ανένδοτος, δεν μάς δίνει την άδεια γιατί δεν βάλαμε ζαρντινιέρες. Δεν καταλαβαίνω, τη στιγμή που στις άλλες πόλεις τις βγάζουν γιατί πέφτει κόσμος εδώ μάς ζητάνε να βάλουμε και να κλείσουμε τα πεζοδρόμια! Επί πλέον μάς ρωτάει κανείς εάν με 1 ευρώ τον καφέ και τη σπασμένη δουλειά περισσεύουν σήμερα χρήματα για να πάρουμε ζαρντινιέρες; Ζητάνε να βάλουμε ζαρντινιέρες και πρέπει να τις πληρώσουμε εμείς! Εάν τις θέλει ο δήμος ας τις πληρώσει και εμείς θα φροντίζουμε τα λουλούδια που θα βάλουμε αφού μάς το επιβάλλει.»

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ενώ οι επαγγελματίες μιλούν για την αποστολή ίσως και 200 μηνύσεων σε συναδέλφους τους, η οικονομική υπηρεσία του Δήμου Εορδαίας δηλώνει ότι έχουν σταλεί 69 μηνυτήριες αναφορές σε επαγγελματίες, εκ των οποίων μάλιστα 7 προσήλθαν ήδη στην υπηρεσία και ρύθμισαν τις οφειλές τους.

virlios-markos

Μιλώντας εξάλλου στο «e-ptolemeos.gr» ο αντιδήμαρχος Μάρκος Βύρλιος, δήλωσε ότι «πρόκειται για παραβάσεις που βεβαίωσε το περασμένο καλοκαίρι η Δημοτική Αστυνομία σε όσους επαγγελματίες δεν είχαν την απαιτούμενη άδεια και σε όσους δεν ερχόταν να ρυθμίσουν την άδειά τους επειδή είχαν οικονομικές εκκρεμότητες απέναντι στο δήμο, λόγω παλαιών οφειλών του 2% που δεν πλήρωναν, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται σήμερα να τις εξοφλήσουν.»

Υπογράμμισε ωστόσο ότι «πρέπει οι καταστηματάρχες να εναρμονιστούν με όσα ορίζει ο κανονισμός κατάληψης κοινόχρηστων χώρων και να οριοθετήσουν τους χώρους τους, όπως οι ίδιοι έχουν αιτηθεί στο Δήμο με ζαρντινιέρες και όπως προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας κοινόχρηστων χώρων που ψήφισε το 2015 το Δημοτικό Συμβούλιο.» Διότι «πρέπει επιτέλους να μπει τέλος στο θέμα της παράνομης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, θέμα για το οποίο διαμαρτύρονται και δικαίως οι συμπολίτες μας που δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν άνετα σε διάφορα σημεία της πόλης από την αυθαίρετη κατάληψη πεζοδρομίων.»

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis
x

Check Also

Παράταση για τις εγγραφές για το Φθινοπωρινό Εξάμηνο 2020Β στο ΔΙΕΚ Πτολεμαΐδας

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Σας ενημερώνουμε ότι δόθηκε παράταση λόγω έκτακτων συνθηκών (καιρικά φαινόμενα, καταλήψεις σχολικών μονάδων) για τις εγγραφές για ...