Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > ΕΟΡΔΑΙΑ: Υπό κατάληψη το αμαξοστάσιο του Δήμου – 2η μέρα χωρίς αποκομιδή απορριμμάτων λόγω κινητοποιήσεων των εργαζομένων

ΕΟΡΔΑΙΑ: Υπό κατάληψη το αμαξοστάσιο του Δήμου – 2η μέρα χωρίς αποκομιδή απορριμμάτων λόγω κινητοποιήσεων των εργαζομένων

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

 

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα σήμερα η τριήμερη κατάληψη στο αμαξοστάσιο των συνεργείων καθαριότητας του δήμου Εορδαίας στο χώρο της ΑΕΒΑΛ, που ξεκίνησαν χθες Δευτέρα οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας, στο πλαίσιο συμμετοχής τους στις κινητοποιήσεις που κήρυξε η ομοσπονδία τους ΠΟΕ-ΟΤΑ, αντιδρώντας στην απόφαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου η οποία έκρινε αντισυνταγματική την ανανέωση των συμβάσεων εργαζομένων που εργάζονται στους δήμους.

«Εμείς ζητάμε την μετατροπή των συμβάσεων των συμβασιούχων στην καθαριότητα σε αορίστου χρόνου, γιατί οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στους δήμους και κυρίως στον τομέα της καθαριότητας», ανέφερε μιλώντας στον «e-ptolemeos.gr» ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Εορδαίας, Χαράλαμπος Παναγιωτίδης.

Ενημέρωσε επίσης ότι η τριήμερη κατάληψη θα διαρκέσει έως και αύριο το βράδυ, ωστόσο η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 22 Ιουνίου για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Διότι, η μη ανανέωση των συμβάσεων των εποχικών εργαζομένων δημιουργεί τραγικό πρόβλημα στους δήμους, ιδίως στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων». Καθώς, όπως εξήγησε, «αυτή τη στιγμή το μόνιμο προσωπικό στον τομέα καθαριότητας στο δήμο Εορδαίας ανέρχεται σε 8 εργάτες και σε καμιά 10αριά οδηγούς. Εάν φύγουν οι 32 συμβασχιούχοι θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα, γιατί η περισσότερη δουλειά στον τομέα της καθαριότητας γίνεται από τους συμβασιούχους», είπε.

Ήδη μάλιστα το πρόβλημα με την μη αποκομιδή σκουπιδιών έχει αρχίσει να γίνεται αισθητό στην πόλη της Πτολεμαΐδας, καθώς βγαίνει μόλις ένα απορριμματοφόρο για την αποκομιδή των απορριμμάτων από το Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ενώ σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτίδη «ίσως βγει απορριμματοφόρο και για τα σχολεία».

Σημειώνεται ότι συμβολική κατάληψη στο κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών   πραγματοποίησαν χθες Δευτέρα εργαζόμενοι στην ΠΟΕ-ΟΤΑ που διεκδικούν τη μονιμοποίηση των συναδέλφων τους συμβασιούχων που απασχολούνται στους δήμους.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Δωρεάν έλεγχοι για covid-19  τη Δευτέρα 19 Απριλίου  στον Δήμο Σερβίων

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Συνεχίζονται οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) στον Δήμο Σερβίων.  Τα rapid test και τα τέστ ...