Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Εορδαία: Ζημίες από χαλάζι σε καλλιέργειες με κεράσια και μήλα στους Πύργους και το Μεσόβουνο

Εορδαία: Ζημίες από χαλάζι σε καλλιέργειες με κεράσια και μήλα στους Πύργους και το Μεσόβουνο

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Σοβαρές ζημίες σε κερασοκαλλιέργειες και μηλοκαλλιέργειες στους Πύργους και στο Μεσόβουνο προκάλεσε η σφοδρή καλοκαιρινή καταιγίδα και η χαλαζόπτωση, που έπληξε το απόγευμα της Κυριακής τις δύο αυτές Τοπικές Κοινότητες του δήμου Εορδαίας.

«Για μια σχεδόν ώρα έβρεχε ασταμάτητα, ενώ για μισή σχεδόν ώρα έπεφτε χαλάζι κατά κύματα, με αποτέλεσμα ν” ασπρίσει ο τόπος και να προκληθούν μεγάλες ζημίες στις καλλιέργειες, αλλά και ν” ανοίξουν τα δίχτυα σε σκεπασμένες καλλιέργειες», δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μεσοβούνου Γιάννης Ασφαλτιδης.

Για σοβαρές ζημιές στα κεράσια από την έντονη χαλαζόπτωση, που στους Πύργους είχε διάρκεια 20 λεπτά, την ώρα που ξεκινούσε η συγκομιδή κερασιών, κάποιοι είχαν άρχισε να μαζεύουν χθες και σήμερα τα πρώιμα, αλλά και στα μήλα, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πύργων, Δημήτρης Σαμπακίδης.

Ο πρόεδρος των Πύργων τόνισε μάλιστα πως «η ισχυρή βροχόπτωση και το χαλάζι εκτός από τις ζημίες που προξένησε στις δενδροκαλλιέργειες, έγινε για μια ακόμα φορά αιτία να πλημμυρίσει η Άνω συνοικία των Πύργων», υπογραμμίζοντας την ανάγκη να γίνει το αντιπλημμυρικό έργο στους Πύργους.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη