Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Εορδαία: Υποχρεωτική η προσχολική αγωγή από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο

Εορδαία: Υποχρεωτική η προσχολική αγωγή από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Υποχρεωτική γίνεται η δίχρονη προσχολική αγωγή στο Δήμο Εορδαίας από τη σχολική χρονιά 2019-2020, οπότε από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο όλα τα προνήπια και νήπια του Δήμου Εορδαίας θα φοιτούν υποχρεωτικά στα νηπιαγωγεία.

Για δικαίωση των αγώνων του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας έκανε λόγο η πρόεδρος του συλλόγου Κατερίνα Ασπράγκαθου, μιλώντας στο «e-ptolemeos.gr», καθώς ο Υπουργός υπολόγισε τις πλειοηψηφικές αποφάσεις των τριμερών επιτροπών «και ένα αίτημα πολλών χρόνων του κλάδου έγινε πραγματικότητα».

Τόνισε μάλιστα ότι πάγια θέση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Εορδαίας είναι ότι «η εκπαίδευση που παρέχεται στα παιδιά του νηπιαγωγείου, είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι, παράγει αντισταθμιστικά οφέλη, τα οποία είναι καθοριστικά για την μετέπειτα ζωή όλων των παιδιών και ιδιαίτερα όσων προέρχονται από μη προνομιούχα κοινωνικά στρώματα».

Η εκπρόσωπος των δασκάλων και νηπιαγωγών της Εορδαίας δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι η αύξηση του αριθμού των νηπίων θέτει επιτακτικά πλέον, την ανάγκη ικανοποίησης του πάγιου αιτήματος του συλλόγου για ανέγερση νέων νηπιαγωγείων, καθώς ως γνωστόν η πλειοψηφία των νηπιαγωγείων στην Πτολεμαΐδα στεγάζεται σε ακατάλληλα ως επί το πλείστον ενοικιαζόμενα κτήρια.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Θετικός στον κορωνοϊό ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δ. Σαββόπουλος – Το μήνυμά του

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος. Ο ίδιος με μήνυμά του στα social media ...