Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Εορδαία: Υπό προϋποθέσεις η παραχώρηση εκτάσεων στη Διεύθυνση Πολιτικής Γης για τις μετεγκαταστάσεις Αναργύρων & Μαυροπηγής

Εορδαία: Υπό προϋποθέσεις η παραχώρηση εκτάσεων στη Διεύθυνση Πολιτικής Γης για τις μετεγκαταστάσεις Αναργύρων & Μαυροπηγής

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Την παραχώρηση εκτάσεων στη Διεύθυνση Πολιτικής για τις μετεγκαταστάσεις των Αναργύρων και της Μαυροπηγής, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Εορδαίας στις 28 Μαρτίου, διατηρώντας ωστόσο κάποιες επιφυλάξεις. Καθώς,  τέθηκε ως προϋπόθεση να μην επιβαρυνθούν οικονομικά οι δικαιούχοι που θα πάρουν οικόπεδα στο Νέο οικισμό των Αναργύρων στην περιοχή “Κουρί” Πτολεμαΐδας και στην περιοχή “Ρεμιναλάρ” του αγροκτήματος Μαυροπηγής όπου χωροθετήθηκε η Νέα Μαυροπηγή.

Τόσο ο εισηγητής του θέματος, δημαρχεύων αντιδήμαρχος Γιάννης Αριστερίδης, όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι που πήραν το λόγο, τόνισαν ότι πρέπει να διασφαλιστεί πρώτα από τη Διεύθυνση Πολιτικής Γης (υπηρεσία αρμόδια για τη διανομή των οικοπέδων), ότι τα οικόπεδα θα παραχωρηθούν χωρίς να απαιτηθεί η καταβολή τιμήματος από τους δικαιούχους. Να διασφαλιστεί δηλαδή προηγουμένως ότι δεν θα γίνει ό,τι έγινε στην περίπτωση του Κομάνου που κλήθηκαν οι δικαιούχοι να καταβάλλουν τίμημα για τα οικόπεδα στο Νέο Κόμανο. Ιδιαίτερα που οι εκτάσεις αυτές είναι δημοτικές, ανήκουν στο Δήμο Εορδαίας και όχι στο Δημόσιο.

Αποφασίσθηκε λοιπόν να γίνει διερεύνηση του θέματος, να δοθούν διευκρινίσεις από τη Διεύθυνση Πολιτικής Γης, και εάν διασφαλιστεί ότι πράγματι δεν θα χρειαστεί να καταβάλλουν τίμημα οι δικαιούχοι οικοπέδων στους δύο νέους οικισμούς να ολοκληρωθεί η παραχώρηση των εκτάσεων στη Διεύθυνση Πολιτικής Γης.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο παραχώρησης των εκτάσεων αυτών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ώστε η διανομή των οικοπέδων να γίνει από την Περιφέρεια χωρίς τίμημα από τους δικαιούχους, όπως έγινε στην περίπτωση μετεγκατάστασης της Ποντοκώμης.

Επισημαίνεται ότι κατά τη συζήτηση του θέματος αυτού στο Δημοτικό Συμβούλιο παρέστησαν και εκπρόσωποι της επιτροπής αγώνα των κατοίκων της Μαυροπηγής, ενώ το λόγο ζήτησε το μέλος της επιτροπής αγώνα και πρώην Κοινοτάρχης της Μαυροπηγής Αντώνης Μπάρμπας, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την μεγάλη καθυστέρηση που σημειώνεται στο θέμα μετεγκατάστασης του οικισμού. Παρά την επιμονή του δεν κατάφερε να τοποθετηθεί, ωστόσο απέσπασε τη δέσμευση του προεδρείου να έρθει η μετεγκατάσταση της Μαυροπηγής ως τακτικό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη