Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Εορδαία: Τριάντα (30) προσλήψεις με δίμηνες συμβάσεις ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο

Εορδαία: Τριάντα (30) προσλήψεις με δίμηνες συμβάσεις ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΤην πρόσληψη έκτακτου προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, διάρκειας δύο (2) μηνών, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών στον τομέα καθαριότητας και για την αντιπυρική προστασία κατά την αντιπυρική περίοδο, ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, στη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση.

Σύμφωνα με την εισήγηση του αντιδημάρχου Καθαριότητας, Δημήτρη Πολυχρονίδη, τα 18 από τα 30 άτομα που θα προσληφθούν προορίζονται για συνοδοί απορριμματοφόρων και τα υπόλοιπα 12 για την αντιπυρική προστασία κατά  τη θερινή περίοδο.

Κατά τη συζήτηση του θέματος αυτού η επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Αντωνίας Χόλμπα κατήγγειλε την παραβίαση και καταστρατήγηση της ομόφωνης απόφασης που έλαβε τον περασμένο Νοέμβριο το όργανο για τη στήριξη του δικαστικού αγώνα των συμβασιούχων – παρατασιούχων στην καθαριότητα, με αποτέλεσμα στο δικαστήριό τους τον περασμένο μήνα να βρουν απέναντι και όχι δίπλα τους το Δήμο Εορδαίας.

Διαμαρτυρίες για τα χόρτα

Η συζήτηση του θέματος αυτού ωστόσο στάθηκε αφορμή και για να διατυπωθούν επίσης διαμαρτυρίες για την κατάσταση στον τομέα πρασίνου, καθώς όπως ανέφεραν η Α.  Χόλμπα και ο Κώστας Μίχος, δεν κόβονται τα χόρτα σε πολλά σημεία της πόλης, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει πολύ άσχημη εικόνα ακόμα και ο  αγωνιστικός και ο περιβάλλον χώρος του ΕΑΚ Πτολεμαΐδας στην περιοχή του κολυμβητηρίου.

Την αγωνία της για το εάν υπάρχουν αρκετοί οδηγοί ώστε να βγαίνει στους δρόμους η υδροφόρα του Δήμου το καλοκαίρι εξέφρασε η επικεφαλής της “Εορδαϊκής Ανατροπής” Ιωάννα Ανδρονικίδου, τονίζοντας πως «πρέπει να προσληφθούν και άλλα άτομα, δεν αρκούν αυτά. Αλλά βλέπω ότι ενώ προσλαμβάνονται δεν πηγαίνουν στις θέσεις τους αλλά σε γραφεία».

Αντίστοιχη άποψη διατύπωσε και ο δ.σ. της μείζονος αντιπολίτευσης Σοφοκλής Σιδηρόπουλος, ο οποίος κατήγγειλε μάλιστα ότι «παρατηρείται το φαινόμενο οι μόνιμοι να κάθονται και να δουλεύουν οι συμβασιούχοι», ενώ σημείωσε σκωπτικά ότι οι μόνιμοι «κουβαλάνε στις εκλογές τα πλακάτ των υποψηφίων δημάρχων!»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Τροχαίο με μοτοσυκλέτα στο δρόμο προς Λευκόβρυση – Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο οδηγός

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Τροχαίο με μοτοσυκλέτα σημειώθηκε στο δρόμο προς Λευκόβρυση το απόγευμα του Σαββάτου με τον οδηγό να μεταφέρεται σε ...