Αρχική > Slider > Εορδαία: Θέμα χρόνου η δημοπράτηση τριών μεγάλων έργων της ΔΕΥΑΕ

Εορδαία: Θέμα χρόνου η δημοπράτηση τριών μεγάλων έργων της ΔΕΥΑΕ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print


 

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνουν το επόμενο διάστημα τρία μεγάλα έργα που προγραμμάτισε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης- Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Εορδαίας, καθώς στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης λήφθηκαν οι απαιτούμενες αποφάσεις για να εκκινηθούν οι διαδικασίες δημοπράτησης για τα συγκεκριμένα έργα.

Το πρώτο έργο αφορά στην εγκατάσταση ενός συστήματος τηλεμετρίας και ελέγχου διαρροών νερού για την παρακολούθηση των εγκαταστάσεων ύδρευσης του Δήμου Εορδαίας, προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, καθώς το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΕ στη συνεδρίασή του ενέκρινε την μελέτη και τους όρους δημοπράτησης του εν λόγω έργου. Το Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης- Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Εορδαίας έλαβε ειδικότερα τις παραπάνω αποφάσεις προκειμένου να προχωρήσει το αίτημα για προέγκριση δημοπράτησης του έργου τηλεμετρίας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Καθώς, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΕ και δήμαρχος Εορδαίας, Σάββας Ζαμανίδης, μετά την αποδοχή της πράξης ένταξης έργων στο ΕΣΠΑ στη συνέχεια υποβάλλονται διάφορα δικαιολογητικά τα οποία αλλάζουν συχνά, αλλά με το νέο νόμο 4412 και τις αλλαγές που επέφερε στις διαδικασίες δημοπράτησης έργων δεν δόθηκε ακόμη η  προέγκριση δημοπράτησης, η οποία όμως αναμένεται σύντομα ώστε να μπορέσει ο δήμος να βγάλει στον αέρα το έργο.

Αντίστοιχες αποφάσεις έλαβε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕ και για άλλα δύο μεγάλα έργα που έχει δρομολογήσει η επιχείρηση. Ενέκρινε ειδικότερα την αποδοχή και την μελέτη και τους όρους δημοπράτησης του έργου «Ηλεκτρομηχανολογικά Έργα– Αυτοματισμοί στα Διυλιστήρια Πτολεμαΐδας», έργο προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ περίπου, που είναι επίσης ενταγμένο στο ΕΣΠΑ. Ουσιαστικά το Δ.Σ. ενέκρινε την προσαρμογή του προϋπολογισμού αφαιρώντας τον ΦΠΑ, γιατί η ΔΕΥΑ δεν επιχορηγείται για τον ΦΠΑ γιατί είναι σε καθεστώς ΦΠΑ και άρα τον συμψηφίζει.

Επίσης ενέκρινε την αποδοχή ένταξης της πράξης «Αναβάθμιση ΕΕΛ Πτολεμαΐδας στο ΕΣΠΑ 2014-2020 (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη»  και την έγκριση της μελέτης του έργου.  Πρόκειται για έργο αναβάθμισης του Βιολογικού Καθαρισμού Πτολεμαΐδας ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς ΦΠΑ, για το οποίο επίσης αναμένεται η προέγκριση δημοπράτησης.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη