Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Εορδαία: Συνεχίζουν τις καταλήψεις οι μαθητές – Τα αιτήματα

Εορδαία: Συνεχίζουν τις καταλήψεις οι μαθητές – Τα αιτήματα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στο χορό των καταλήψεων επιμένουν …δυνατά οι μαθητές της Εορδαίας, μιας και σήμερα τα μόνα σχολεία στο Νομό Κοζάνης τα οποία τελούν υπό κατάληψη βρίσκονται στην Εορδαία.

Αναλυτικότερα, υπό κατάληψη βρίσκονται σήμερα για ακόμη μια ημέρα το 1ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας, 2ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας, 3ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας, 1ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας, το 2ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας και το Γυμνάσιο Εμπορίου – Αναρράχης.

Οι μαθητές των σχολείων που έκαναν χθες συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη της Πτολεμαΐδας, συναντήθηκαν στο δημαρχείο με τον δήμαρχο Παναγιώτη Πλακεντά και την αντιδήμαρχο Παιδείας Ρούλα Σεβαστού. Εκεί έθεσαν επί τάπητος όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Το 2ο ΕΠΑΛ αντιμετωπίζει στεγαστικό θέμα, με τους μαθητές να ζητούν λύση, με το δήμαρχο να επισημαίνει στους μαθητές πως έχει υποβληθεί πρόταση για ένταξη στο ΠΕΠ Δ. Μακεδονίας ανέγερσης νέου κτηρίου στις τεχνικές υπηρεσίες της ΔΕΥΑΕ (δίπλα στην πυροσβεστική), ώστε σε βάθος χρόνου να μεταφερθούν οι μαθητές εκεί και να δοθεί μόνιμη λύση.

Τα άλλα θέματα που έθεσαν οι μαθητές είχαν να κάνουν με τη χρήση της μάσκας στις τάξεις, με την καθαριότητα στα σχολεία, αλλά και την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία σε κάποια σχολεία της περιοχής.

Ειδικά για τις καθαρίστριες, ενώ ο δήμος Εορδαίας δικαιούνταν 65 άτομα για καθαριότητα στα σχολεία, το υπουργείο έστειλε μόλις 45, εκ των οποίων μόλις 8 με 4ωρη απασχόληση και οι υπόλοιποι με 3ωρη απασχόληση. Για το λόγο αυτό ο δήμος έβαλε περίπου 20 καθαρίστριες μέσω κοινωφελούς απασχόλησης, για να καλύψει το κενό.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

ΚΙΝ.ΑΛ. Ν.Ε. Κοζάνης: Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού στην πράξη

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email   Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού η Νομαρχιακή Επιτροπή Κοζάνης του Κινήματος Αλλαγής ...