Αρχική > Slider > Εορδαία: Σε οικονομικό αδιέξοδο οι κερασοπαραγωγοί στους Πύργους – Λόγω καθυστέρησης καταβολής των αποζημιώσεων από την περσινή καταστροφή

Εορδαία: Σε οικονομικό αδιέξοδο οι κερασοπαραγωγοί στους Πύργους – Λόγω καθυστέρησης καταβολής των αποζημιώσεων από την περσινή καταστροφή

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Έντονη αγανάκτηση επικρατεί μεταξύ των κερασοκαλλιεργητών των Πύργων, Τοπική Κοινότητα του Δήμου Εορδαίας, καθώς ο ΕΛΓΑ δεν τους έχει καταβάλλει ακόμα τις αποζημιώσεις για την καταστροφή που υπέστησαν οι καλλιέργειες τους, από την έντονη βροχόπτωση που χτύπησε τα κεράσια τους τον Ιούνιο του 2018 και τις χαμηλές θερμοκρασίες που ακολούθησαν, με αποτέλεσμα να υποστούν σχεδόν ολική καταστροφή.

Τα κεράσια, που βρισκόταν την περίοδο εκείνη στην έναρξη της συγκομιδής υπέστησαν μεγάλες ζημίες, καθώς γέμισαν ρωγμές και άρχισαν να σαπίζουν, με αποτέλεσμα να χαθεί το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής. Υπάρχουν παραγωγοί που δεν μπήκαν καν στα χωράφια να μαζέψουν και δεν πήραν ούτε ένα κεράσι από τα κτήματά τους.

Η αγανάκτηση των κερασοκαλλιεργητών των Πύργων έφτασε στο αποκορύφωμα, καθώς βρίσκονται πλέον σε οικονομικό αδιέξοδο, καθώς δεν βλέπουν να τους καταβάλλεται ούτε μέρος των αποζημιώσεων για τις περσινές καταστροφές που υπέστησαν, αφού πρώτα καταβάλλεται το 70% των αποζημιώσεων και 2 ή και 6 μήνες αργότερα το υπόλοιπο 30%.

«Συνήθως οι αποζημιώσεις καταβάλλονται από τον ΕΛΓΑ τέτοια εποχή, όλο ακούμε ότι από βδομάδα θα πληρωθούν οι αποζημιώσεις για τα κεράσια αλλά συνεχώς ακούμε νέες ημερομηνίες. Ότι δηλαδή κάποιοι θα πληρωθούν γύρω στις 25 με 28 Απριλίου, αλλά έχει τραβήξει αυτό το πράγμα και έχουμε κακή εμπειρία, να τίθενται δηλαδή οροφές και ημερομηνίες συνεχώς», δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πύργων, Δημήτρης Σαμπακίδης.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι πλέον για τους κερασοκαλλιεργητές των Πύργων, γι’ αυτό και οργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Δευτέρα στο κατάστημα του ΕΛΓΑ στην Κοζάνη, προκειμένου να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την καθυστέρηση καταβολής των αποζημιώσεων. Διότι, όπως λένε οι παραγωγοί, οι περισσότεροι δεν μπόρεσαν να σώσουν και να πουλήσουν την περσινή σοδειά, με αποτέλεσμα να μην πάρουν χρήματα από εμπόρους και να αντιμετωπίζουν τεράστιο οικονομικό πρόβλημα, οπότε αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους και να καταβάλλουν τα έξοδα που έκαναν για τη φετινή χρονιά.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη