Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Εορδαία: Γεφύρι της Άρτας θυμίζει η κατασκευή “Πάρκου –Παιδότοπου” στον Άγιο Χριστόφορο

Εορδαία: Γεφύρι της Άρτας θυμίζει η κατασκευή “Πάρκου –Παιδότοπου” στον Άγιο Χριστόφορο

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Κοντεύουν δέκα χρόνια από τότε που ξεκίνησε στον Άγιο Χριστόφορο, Τοπική Κοινότητα του Δήμου Εορδαίας, η κατασκευή ενός πάρκου- παιδότοπου για να παίζουν τα παιδιά του χωριού, αλλά τόσα χρόνια μετά το έργο είναι ημιτελές, καθώς ο εργολάβος το εγκατέλειψε, με συνέπεια να μένει ανολοκλήρωτο μέχρι σήμερα ένα έργο κόστους 225.657,94 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας στο «e-ptolemeos.gr» ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Χριστοφόρου, Χρήστος Μπακάλης, το έργο ξεκίνησε να κατασκευάζεται απέναντι από το γήπεδο του Αγίου Χριστόφορου το 2009, από τον πρώην δήμο Αγίας Παρασκευής -επί δημαρχίας Σάββα Ζαμανίδη, με χρηματοδότηση από τον Τοπικό Πόρο, «αλλά τελείωσε η θητεία του πριν προλάβει να ολοκληρωθεί το έργο και στο μεταξύ εξαφανίστηκε και ο εργολάβος. Δεν ξαναπάτησε ο εργολάβος, γιατί λένε χρωστάει λεφτά στο προσωπικό, και δυστυχώς παρέμεινε έτσι ο έργο.» Τόνισε μάλιστα πως «είναι κρίμα, γιατί έχουν δοθεί τα πολλά λεφτά και δυστυχώς δεν έχει τελειώσει το έργο. Όλα έχουν γίνει: τα μπετά, οι σκάλες, ο αυτόματος φωτισμός, έχουν μπει τα φωτιστικά, όμως ούτε ο αυτόματος φωτισμός δουλεύει, ούτε παγκάκια έχουν μπει. Δυστυχώς δεν μπορεί να τελειώσει και να λειτουργήσει το έργο γιατί εξαφανίστηκε ο εργολάβος, το έχει παρατήσει εδώ και 8-9 χρόνια και δεν έχει ξαναφανεί και έχει παραμείνει έτσι το πάρκο, όπως και ο παιδότοπος.»

Ο κ. Μπακάλης σημείωσε ότι ο Δήμος Εορδαίας «ξεκίνησε μια προσπάθεια πρόπερσι το καλοκαίρι, έφερε άνθρωπο για τον αυτόματο ποτισμό, κατέγραψε το τι υλικά χρειάζονται για το σιντριβάνι, αλλά πάλι παραμείναμε στα ίδια, δεν προχώρησαν οι εργασίες. Οι διάδρομοι έχουν πνιγεί στα χόρτα. Προσπαθούμε να κόβουμε τα χόρτα κλπ., αλλά κρίμα που ένα τέτοιο έργο δεν μπορεί να λειτουργήσει.»

Στην καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου αυτού στο Καρυοχώρι αναφέρθηκε και ο Δήμαρχος Εορδαίας Σ. Ζαμανίδης, μιλώντας στο «e-ptolemeos.gr»: «Το κύριο πρόβλημα είναι ότι είχε καθυστερήσει ο ανάδοχος ενώ μπορούσε να το ολοκληρώσει, γιατί το έργο ήταν χρηματοδοτικά εξασφαλισμένο. Το έργο είχε σταματήσει για 3 χρόνια και προσπαθήσαμε να το επανεκκινήσουμε. Προσπάθησα να συνεννοηθώ με τον ανάδοχο τα πρώτα χρόνια αυτής της θητείας για να το ολοκληρώσουμε, γιατί υπήρχε χρηματοδότηση από τον Τοπικό Πόρο, δυστυχώς όμως ο ανάδοχος έχει βγει στη σύνταξη. Πάμε να βάλουμε καινούριο ανάδοχο, θα γίνει διακοπή εργασιών και να προχωρήσει το έργο με νέο ανάδοχο.» Σημείωσε ότι «έγιναν κάποιες παρεμβάσεις, προσπαθήσαμε να το συντηρήσουμε, δημιουργήσαμε και έναν τεχνητό λόγο για να φυτέψουμε πάνω δέντρα, γιατί περιλαμβάνει και παιδική χαρά η οποία δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί γιατί έχει θέα προς τα κοιμητήρια, και με αυτό το φράγμα θα μπορέσει να δημιουργηθεί και η παιδική χαρά. Είναι πλέον θέμα των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου να μπει νέος εργολάβος για να τελειώσει το έργο.»

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τις μεταλλάξεις – Ανησυχία για τα κρούσματα στην Αττική

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Γώγος και Σαρόγλου στον ΘΕΜΑ 104.6: Υπάρχει ζήτημα στην Αττική – Για τουλάχιστον δύο μήνες δεν πρέπει να στηριχθούμε στα ...