Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Εορδαία: Άρχισαν τα όργανα για το πόρισμα συγχώνευσης ΤΕΙ και Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας – Άφησαν την Πτολεμαΐδα στο περιθώριο, κατήγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Μιχάλης Ραμπίδης

Εορδαία: Άρχισαν τα όργανα για το πόρισμα συγχώνευσης ΤΕΙ και Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας – Άφησαν την Πτολεμαΐδα στο περιθώριο, κατήγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Μιχάλης Ραμπίδης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Αντιδράσεις εγείρονται στο Δήμο Εορδαίας, διότι με βάση το πόρισμα για τη συγχώνευση του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας μένει στο περιθώριο η Πτολεμαΐδα, καθώς το πόρισμα τοποθετεί την έδρα της Σχολής Υγείας στην Κοζάνη, παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις και παρά το γεγονός πως το μοναδικό Τμήμα Υγείας, αυτό της Μαιευτικής του ΤΕΙ, λειτουργεί ήδη εδώ και χρόνια στην Πτολεμαΐδα.

Την άμεση αντίδραση του Δήμου Εορδαίας για το θέμα αυτό ζήτησε ο γνωστός πρώην συνδικαλιστής της ΔΕΗ, Μιχάλης Ραμπίδης, στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Εορδαίας. Διότι, όπως ανέφερε, δημιουργούνται καινούρια τμήματα αλλά δεν υπάρχει πουθενά η δεύτερη πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, η Πτολεμαΐδα κι ενώ η Σχολή Υγείας με την ίδρυση τμημάτων Εργοθεραπείας και Λογοθεραπείας επρόκειτο να έρθουν  στην Πτολεμαΐδα «έχουν εξαφανιστεί τα πάντα και τώρα προτείνεται κάτι άλλο.» Υπογράμμισε μάλιστα πως είναι εντελώς αντιπαιδαγωγικό να υπάρχουν διάσπαρτα τμήματα της ίδιας σχολής και να μην λαμβάνεται υπόψιν ότι η Πτολεμαΐδα διαθέτει το  Μποδοσάκειο, το μεγαλύτερο και με καλύτερο προοπτικές νοσοκομείο.

Ο κ. Ραμπίδης ανέφερε επίσης ούτε για τα ερευνητικά Τμήματα που προτείνεται να ιδρυθούν στο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Δυτικής Μακεδονίας σχεδιάζεται να έρθει κάποιο στην Πτολεμαΐδα, παρά το γεγονός ότι είναι η μοναδική πόλη που διαθέτει κατάλληλο κτήριο, το κτήριο το οποίο στεγάζει το ΙΤΕΣΚ, για την ανέγερση του οποίου δόθηκαν 160 εκατομμύρια. «Έχω την εντύπωση ότι το πόρισμα αυτό είναι προπομπός για να διαμορφωθεί κλίμα», είπε και ζήτησε να συνεδριάσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα αυτό και την περιθωριοποίηση μιας περιοχής που αποβημιοχανοποιείται κάθε μέρα, αλλά διαθέτει ένα νοσοκομείο στο οποίο στηρίζεται η περιοχή.

Το θέμα δεν αποκλείεται να απασχολήσει και επίσημα το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, καθώς όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παντελής Παπαοικονόμου, θα εξεταστεί το θέμα και εάν χρειαστεί θα έρθει προς συζήτηση στο Δ.Σ..

 

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη