Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Εορδαία: 3-7 Ιουλίου οι φετινές “Γιορτές της Γης” στη Βλάστη

Εορδαία: 3-7 Ιουλίου οι φετινές “Γιορτές της Γης” στη Βλάστη

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Από 3 έως και 7 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν φέτος οι “Γιορτές της Γης” στη Βλάστη, Τοπική Κοινότητα του Δήμου Εορδαίας, το φεστιβάλ που αποτελεί το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού στο Δήμο Εορδαίας και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς συγκεντρώνει επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το οικολογικό και πολιτιστικό φεστιβάλ “Γιορτές της Γης” διοργανώνει η Πολιτιστική Εταιρεία Βλάστης που συστήθηκε πέρσι από νεαρούς κυρίως Βλατσιώτες, σε συνεργασία με την εταιρεία Refresh, που δημιούργησε μια παρέα παιδιών που ερχόταν χρόνια στις “Γιορτές της Γης”. Οι “Γιορτές της Γης” ξεκίνησαν για πρώτη φορά το 2001, με πρωτοβουλία της Κοινότητας Βλάστης σε συνεργασία με την Εταιρεία Περιβαλλοντικής Έρευνας και Ενημέρωσης ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ και εξελίχθηκαν σε ένα θεσμό που συγκεντρώνει κάθε χρόνο χιλιάδες κόσμου.

Οι “Γιορτές της Γης” θα πραγματοποιηθούν και φέτος όπως πέρσι στο λόφο “Τζιούμκα” της Βλάστης, όπου θα λειτουργεί οικολογικό παζάρι και παιδότοπος, δήλωσε στον «Π» ο πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρείας Βλάστης Δημήτρης Τζαντζάρης και πρόσθεσε: «Στις φετινές “Γιορτές της Γης” θα έχουμε μαζί μας τον Γιάννη Αγγελάκα, τον Μπόμπαν Μάρκοβιτς με όλη την ορχήστρα του, την Φωτεινή Βελεσιώτου και άλλους γνωστούς καλλιτέχνες τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα». Σημείωσε πως θα υπάρχει επίσης θέατρο δρόμου, γλέντι στην πλατεία της Βλάστης τη μέρα έναρξης του φεστιβάλ, και όπως πάντα χώρος κατασκήνωσης στον πανέμορφο λόφο του Άη Λιά Βλάστης.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Στα δικαστήρια η Ακρινή- Ανοιχτό μέτωπο με πολιτεία και ΔΕΗ για τη μη τήρηση του νόμου της μετεγκατάστασης- Η σκέψη για προσφυγή σε Ευρωπαϊκά δικαστήρια

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Αποφασισμένοι να κινηθούν δικαστικά κατά της πολιτείας και της ΔΕΗ, για τη μη εφαρμογή του νόμου της μετεγκατάστασης, ...