Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ποντιακά > Εντυπωσιακό βίντεο με αναρριχητές, από τις εργασίες αποκατάστασης στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο (Video)

Εντυπωσιακό βίντεο με αναρριχητές, από τις εργασίες αποκατάστασης στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο (Video)

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το επίσημο άνοιγμα της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, μετά από πέντε χρόνια εργασιών, το οποίο αναμένεται στο τέλος του μήνα, παρουσία του Τούρκου υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Νουρί Ερσόι.
Την ίδια ώρα, ο Μητροπολιτικός Δήμος Τραπεζούντας έχει κινήσει τις διαδικασίες, ώστε να συμπεριληφθεί το ιστορικό αυτό μοναστήρι στον κατάλογο της UNESCO. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Παναγία Σουμελά βρίσκεται ήδη από το 2000 στην προσωρινή λίστα με τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς του διεθνούς οργανισμού. H ολοκλήρωση των εργασιών αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στην όλη διαδικασία.

Εντυπωσιακά είναι τα βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα ειδικοί αναρριχητές που πήραν μέρος στις εργασίες αποκατάστασης στην μονή. Τα βίντεο δείχνουν το δύσκολο έργο για την στερέωση των βράχων που απειλούσαν το μνημείο, υπό τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ενός βαρύ χειμώνα στην Τραπεζούντα.


Πηγή: Ορθοδοξία

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ακούστε τα Ποντιακά κάλαντα από την Πολιτιστική Λέσχη Ποντίων Περδίκκα Εορδαίας -VIDEO

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Ποντιακά κάλαντα από την πολιτιστική λέσχη Ποντίων Περδίκκα Εορδαίας . Λυρα τραγούδι Σαββίδης Κωνσταντίνος. ...