Αρχική > Slider > Εντυπωσιακή μαθητική παρέλαση και χιλιάδες πολίτες στην κεντρική πλατεία για την 105η επέτειο απελευθέρωσης της Κοζάνης

Εντυπωσιακή μαθητική παρέλαση και χιλιάδες πολίτες στην κεντρική πλατεία για την 105η επέτειο απελευθέρωσης της Κοζάνης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Με την μεγάλη και εντυπωσιακή παρέλαση μαθητών και μαθητριών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 105η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης της Κοζάνης από τον τουρκικό ζυγό.

Η μαθητιώσα νεολαία παρήλασε ενώπιον των επισήμων στην οδό Π. Μελά, ενώ η κεντρική πλατεία γέμισε ασφυκτικά από κόσμο, καθώς χιλιάδες γονείς και δημότες εκμεταλλευόμενοι τον υπέροχο καιρό, παρακολούθησαν την  παρέλαση και καμάρωσαν τα παιδιά τους. Εκτός από τα δεκάδες σχολεία παρήλασαν τα τμήματα: Αναπήρων  Πολέμου, Τραυματιών Πολέμου και Εφέδρων Πολεμιστών, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Σπουδαστριών Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, Προσκόπων και Οδηγών, Συλλόγου Κρητών Ν. Κοζάνης και Μικρασιατικού Συλλόγου Π.Ε. Κοζάνης.

Από νωρίς το πρωί η πόλη της Κοζάνης είχε σημαιοστολιστεί για να τιμήσει τα ελευθέριά της, με τη γαλανόλευκη να κυματίζει σε όλα τα δημόσια κτήρια. Στις 7.30 π.μ. έλαβε χώρα η Παιάνιση  εωθινού από τη Στρατιωτική Μουσική και την  ΠΑΝΔΩΡΑ και στις 8:30 η έπαρση της σημαίας. Στις 10:30 τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και ακολούθησε η Επιμνημόσυνη Δέηση στην Κεντρική Πλατεία και η κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους. Την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας είχε ο διευθυντής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης, Ηλίας Γάγαλης, ενώ το γενικό πρόσταγμα είχε ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Κ. Καβουρίδης.

Στην εξέδρα των επισήμων παραβρέθηκαν ο περιφεερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρος Καρυπίδης και ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, οι βουλευτές Μίμης Δημητριάδης και Γιώργος Κασαπίδης του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ αντιστοίχως, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κώστας Κωνσταντόπουλος, στρατιωτικές και αστυνομικές Αρχές, καθώς και αντιπροσωπείες Μακεδονομάχων αναπήρων και θυμάτων πολέμου, Αγωνιστών Εθνικής  Αντίστασης και άλλων Εφεδροπολεμιστών Οργανώσεων.

Μετά το πέρας της παρέλασης ακολούθησε δεξίωση στο δημαρχείο Κοζάνης.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας