Αρχική > Slider > Έντονο οικονομικό πρόβλημα για 150 πολύτεκνες οικογένειες της Εορδαίας   

Έντονο οικονομικό πρόβλημα για 150 πολύτεκνες οικογένειες της Εορδαίας   

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Μεγάλη προσέλευση σημειώθηκε στη δωρεάν διανομή ρυζιού και πορτοκαλιών σε πολύτεκνες οικογένειες της Εορδαίας, που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή στην αποθήκη του Συλλόγου Πολυτέκνων Εορδαίας, στο χώρο των αποθηκών του Γεωργικού Συνεταιρισμού Πτολεμαΐδας, αφού, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου πολλές οικογένειες πολυτέκνων στο δήμο Εορδαίας αντιμετωπίζουν έντονο οικονομικό πρόβλημα, ενώ 80 τουλάχιστον από αυτές δεν μπορούν να πληρώσουν καν τη θέρμανση ή το ηλεκτρικό ρεύμα των σπιτιών τους.

kalaitzopoulos iordanis

Επρόκειτο για την πέμπτη δωρεάν διανομή προϊόντων σε πολύτεκνες οικογένειες της Εορδαίας για την φετινή χρονιά, μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ (Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους)», όπως δήλωσε στον «Π» ο πρόεδρος του συλλόγου Πολυτέκνων, Ιορδάνης Καλαΐτζόπουλος. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα διανομή και άλλων προϊόντων σε πολύτεκνους και συγκεκριμένα θα διατεθούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο δωρεάν μανταρίνια.

Ο πρόεδρος των Πολυτέκνων Εορδαίας τόνισε στον «Π» ότι «είναι ανάγκη να διευρυνθεί η παροχή βοήθειας σε πολύτεκνες οικογένειες αλλά και σε άλλες κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα». Έκανε μάλιστα λόγο «για ανθρωπιστική κρίση», καθώς όπως δήλωσε στον «Π» «είναι πολλές οι πολύτεκνες οικογένειες που έχουν ανάγκη αυτή την βοήθεια. Από τα 1200  μέλη του συλλόγου τουλάχιστον οι μισές, 600 οικογένειες, αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα», είπε και σημείωσε ότι: «Υπάρχουν περί τις 150 οικογένειες που βρίσκονται αντιμέτωπες με ανθρωπιστική κρίση και πάνω από 80 οικογένειες πολυτέκνων στην Εορδαία εκτός από το έντονο πρόβλημα επιβίωσης δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις, δεν μπορούν να πληρώσουν τη θέρμανση ή το ηλεκτρικό ρεύμα».

Ο κ. Καλαϊτζόπουλος σημείωσε ότι «εμείς ως σύλλογος είμαστε κοντά σε αυτές τις οικογένειες, βοηθάμε όσο μπορούμε, αλλά για να αντιμετωπιστεί το έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές πολύτεκνες οικογένειες δεν αρκεί να διατίθενται περιοδικά κάποια δωρεάν προϊόντα. Χρειάζεται να ληφθούν μέτρα για να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι ή τα παιδιά τους να βρουν δουλειά για να μπορέσουν να ζήσουν με κάποια αξιοπρέπεια».

56

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη