Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Παραπολιτικά > Έντονη κινητικότητα στο Μποδοσάκειο – Από τα Παραπολιτικά του Παλμού της Τετάρτης 17 Ιουνίου

Έντονη κινητικότητα στο Μποδοσάκειο – Από τα Παραπολιτικά του Παλμού της Τετάρτης 17 Ιουνίου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στο ‘’φουλ’’ οι μηχανές του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, με την έντονη δραστηριότητα που επιδεικνύει ο Διοικητής Σταύρος Παπασωτηρίου, και τις τακτικές συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου με την πληθώρα θεμάτων.

Δίκαια λοιπόν το Υπουργείο Υγείας και η 3η ΥΠΕ εξέφρασαν την πλήρη ευαρέσκεια τους και πλήθος εγκωμίων, πρώτα για εξαιρετικά επιτυχή λειτουργία του ως νοσοκομείο αναφοράς για τον COVID 19, όσο και για την ανάπτυξη όλων των τμημάτων του.

Όλα αυτά φυσικά οφείλονται στο υψηλό επίπεδο προσφοράς του Ιατρικού – Νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και την έντονη κινητοποίηση του Διοικητικού – Τεχνικού προσωπικού, που εργάζεται και πλέον του ωραρίου.

Ήδη συστήνεται οφθαλμολογικό τμήμα, ενώ αναμένονται 6 ακόμη ιατροί για πλαισίωση των κλινικών.

Το Δ.Σ. έλυσε εκκρεμούντα ζητήματα ετών και πλέον μετά από χρόνια προχώρησε σε πληθώρα διαγωνισμών προμηθειών στα σταματώντας την ‘’παράδοση’’ των αναθέσεων.

Προχθές αποφασίσθηκε η δημοπρασία με διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού 1 εκατ. ευρώ, από τα χρήματα του πράσινου ταμείου, ενώ ετοιμάζεται η προμήθεια και άλλου εξοπλισμού από κονδύλια 1,6 εκατ. ευρώ, μέσω της Περιφέρειας.

Επιπρόσθετα με εισήγηση του Διοικητού, ετοιμάζεται ειδική αποθήκη για τον COVID 19 και εμπλουτισμός της με τα απαραίτητα υλικά, προκειμένου το Μποδοσάκειο να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει πιθανή νέα εμφάνιση Κορονοϊού.

Άλλωστε την περίοδο αυτή υπάρχει μεγάλη επάρκεια υλικών στην αγορά, ενώ οι τιμές είναι εξαιρετικά καλές.

Σημαντική επίσης είναι και η προμήθεια που επικυρώθηκε προχθές για την έλευση 9 υπερσύγχρονων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, που θα αναβαθμίσουν επιπλέον την κλινική τεχνητού νεφρού Πτολεμαΐδας , που είναι πρωτοπόρα, στην Δυτική Μακεδονία και η μόνη που διαθέτει μονάδα περιτοναϊκής κάθαρσης.

Εξαιρετική επίσης είναι η συνεισφορά πολιτών, φορέων, συλλόγων, σωματείων, επιχειρήσεων και εταιρειών, που καθημερινά προσέρχονται και προσφέρουν, ιατρικά μηχανήματα, υλικά και πάσης φύσεως αναλώσιμα, τα οποία αξιοποιούνται  ή αποθηκεύονται.

Στο τέλος του μήνα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου θα συζητήσει ένα πολύ σημαντικό ζήτημα.

Αυτό της εκπόνησης νέου οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας, με ορίζοντα δεκαετίας για την περαιτέρω ανάπτυξη του νοσοκομείου και ήδη όλα τα  τμήματα έχουν επικεντρωθεί στις προτάσεις τους.

Με αυτά τα βήματα και πολλά άλλα ακόμη, το Μποδοσάκειο οδεύει στην εκπλήρωση της αποστολής του, ώστε να αποτελεί τη ‘’ναυαρχίδα’’ της υγείας για ολόκληρη την Δυτική Μακεδονία.

Δείτε όλα τα Παραπολιτικά εδώ…

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Μεγαλοπρεπές «άδειασμα» Κασαπίδη στο Λάζαρο Μαλούτα, για το Νοσοκομείο στην Εγνατία

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Εντύπωση προκάλεσε, η απάντηση του Περιφερειάρχη σε ερώτηση του «Πτολεμαίου», σχετικά με την πρόταση ...