Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Εντυπωσιακή έκθεση εκπαιδευτικών παιχνιδιών στο Μουσείο Πτολεμαΐδας

Εντυπωσιακή έκθεση εκπαιδευτικών παιχνιδιών στο Μουσείο Πτολεμαΐδας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Μια ενδιαφέρουσα έκθεση με παιδαγωγικά παιχνίδια λειτουργεί στο Παλαιοντολογικό – Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας από αρχές Μαρτίου, η οποία προσελκύσει καθημερινά μεγάλο πλήθος μαθητών και εκπαιδευτικών της περιοχής.

Τα παιδαγωγικά αυτά παιχνίδια έχουν κατασκευάσει στη διάρκεια πολλών ετών η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Γρεβενών και Εορδαίας, Σωτηρία Καραγκούνη και ο Σχολικός Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Κοζάνης, Χρήστος Κεβρεκίδης. «Τα παιδαγωγικά αυτά παιχνίδια εκτίθενται ως μια βιωματική επιμόρφωση και των συναδέλφων για να παίρνουν ιδέες αλλά και για τα ίδια τα παιδιά τα οποία έρχονται, και αφού ξεναγηθούν παίζουν με τα υλικά αυτά», όπως δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» η κ. Καραγκούνη.

Επισήμανε ότι όλα τα παιχνίδια έχουν κατασκευαστεί με ανακυκλώσιμα υλικά, επαναχρησιμοποιημένα, όπως χαρτί, χαρτόνια, ξύλα, πλαστικά, καπάκια από μπουκάλια, σωλήνες κλπ.. «Με τα υλικά αυτά κατασκευάστηκαν παιχνίδια που έχουν μυστικά της Φυσικής και των Μαθηματικών κρυμμένα μέσα και τα οποία καλούνται να αποκωδικοποιήσουν τα ίδια τα παιδιά. Ο βαθμός δυσκολίας των παιχνιδιών είναι φυσικά ανάλογος με την ηλικία των παιδιών, οπότε άλλα τα κατανοούν περισσότερο και άλλα με διαισθητικό τρόπο».

Η έκθεση αυτή στοχεύει στο να βγουν τα παιδιά από τη λογική των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και να ανακαλύψουν τη χαρά παιχνιδιών που ακονίζουν τη φαντασία, όπως για παράδειγμα το καλειδοσκόπιο ή παιχνίδια που τους βοηθούν να κατανοήσουν έννοιες της Φυσικής, όπως η βαρύτητα, η ροπή, οι δυνάμεις, ο μαγνητισμός, η αδράνεια, η κύληση, η ταξινόμηση κ.α. Υπάρχουν παιχνίδια στόχου, παιχνίδια τύπου παζλ και τύπου σουντόκου, λαβύρινθοι, νοητικά παιχνίδια που απαιτούν σκέψη και συνδυασμό, οπτικά παιχνίδια, ακόμα και παιχνίδια για ενήλικες, που εισάγουν στις έννοιες του χώρου και σε γεωμετρικές έννοιες, σημείωσαν οι δύο Σχολικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι είναι ζευγάρι.

Οι κατασκευαστές των παιχνιδιών αυτών εξέφρασαν μάλιστα την χαρά τους για την μεγάλη επισκεψιμότητα στην έκθεση, καθώς καθημερινά την επισκέπτονται σχολεία, μαθητές από την ηλικία του νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχολεία, ακόμα και μαθητές Επαγγελματικών Λυκείων.

Η έκθεση των παιχνιδιών αυτών στο Μουσείο Πτολεμαΐδας θα διαρκέσει μέχρι τέλος Μαΐου 2017.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη