Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Δυτ. Μακεδονίας για τον εργασιακό μεσαίωνα του ΕΣΥ, τους απλήρωτους επ. ιατρούς και την υποστελέχωση των νοσοκομείων

Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Δυτ. Μακεδονίας για τον εργασιακό μεσαίωνα του ΕΣΥ, τους απλήρωτους επ. ιατρούς και την υποστελέχωση των νοσοκομείων

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Οι επικουρικοί γιατροί των νοσοκομείων της Δυτ. Μακεδονίας, όμηροι στον εργασιακό μεσαίωνα του Ε.Σ.Υ. και απλήρωτοι από τον Οκτώβριο, υπάκουοι στις προτροπές της πολιτικής ηγεσίας του ΥΥΚΑ, βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, αποποιούμενοι το ρόλο του είλωτα σε ένα σύστημα υγείας που στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις και απέτρεψαν την ολοσχερή κατάρρευση του.

Σε μια στροφή «360 μοιρών» στην πολιτική δημόσιας υγείας, σ` ένα κρατικό μηχανισμό όπου η συνεργασία μεταξύ των εξουσιών βασίζεται το γνωστό «τρεις λαλούν και δυό χορεύουν», οι πυλώνες στήριξης του ΕΣΥ τείνουν να αφαιρεθούν, θυσιαζόμενοι στο βωμό της δημοσιονομικής υπακοής, εις βάρος της διασφάλισης της υγείας των πολιτών.

Πολιτικές υγείας δίκην μπαλωμάτων, αποδεικνύεται στην πράξη ότι είναι καταδικασμένες να αποτύχουν, οδηγώντας το Δημόσιο Σύστημα υγείας σε κατάρρευση.

Σήμερα, κρίνεται επισφαλής και αβέβαιη η λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου Κοζάνης, ως αποτέλεσμα της αδιαφορίας των αρμοδίων στις εκκλήσεις του Διευθυντή της για στελέχωση με μόνιμο ιατρικό προσωπικό. Λίαν συντόμως το πρόβλημα θα επεκταθεί και σε άλλα νοσοκομεία της Δυτ. Μακεδονίας, χωρίς την δυνατότητα χρήσης «μπαλωμάτων» αφού αυτά ωθούνται μέσω των πολιτικών ομηρίας και ανασφάλειας μακράν του ΕΣΥ ή και στην μετανάστευση.

Το πρόβλημα που δημιουργεί η υποστελέχωση και οι μειωμένοι προϋπολογισμοί  στις καταρρέουσες δημόσιες δομές υγείας, αφορά το σύνολο των πολιτών και ως εκ τούτου είναι εκείνοι που θα πρέπει να αναλάβουν δράσεις για την διεκδίκηση της αναστήλωσης του.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

 Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κ. ΛΙΑΝΑ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team