Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εκδηλώσεις > Ένωση Ελλήνων Φυσικών: Ένας Αστροναύτης προσεδαφίζεται στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής

Ένωση Ελλήνων Φυσικών: Ένας Αστροναύτης προσεδαφίζεται στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Ο Christer Fuglesang, Αστροναύτης και Φυσικός επισκέπτεται για πρώτη φορά τη Μακεδονία για να συναντηθεί με τους συνέδρους του 17ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Φυσικής και τους μαθητές που θα παρακολουθήσουν την Πανελλήνια μαθητική συνάντηση «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗ ΓΝΩΣΗ».

Το θέμα του συνεδρίου είναι: «Η ΦΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ» ανακαλύψεις – επιτεύγματα – προοπτική για τη Φυσική του 21ου αιώνα και διοργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.) από 15 έως 18 Μαρτίου 2018 στο Ξενοδοχείο GrandHotelPalace της Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια του συνεδρίου διακεκριμένοι επιστήμονες οι οποίοι διαπρέπουν στη χώρα μας και στο εξωτερικό, θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους πάνω στη σύγχρονη Φυσική. Ιδιαίτερος στόχος του συνεδρίου είναι να χτίσει γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσα στον επιστημονικό χώρο, την εκπαίδευση, την κοινωνία και τον πολίτη. Στα πλαίσια αυτά, ο Christer Fuglesang θα παρουσιάσει τις εξελίξεις στη διαστημική εξερεύνηση και τη σημασία τους για την ανθρώπινη ζωή εντός και εκτός του πλανήτη μας. Ο Fuglesang θα μοιραστεί με το κοινό τις εμπειρίες του από τη ζωή στο Διάστημα, τις δύο διαστημικές πτήσεις που έχει πραγματοποιήσει και τους πέντε διαστημικούς περιπάτους για τους οποίους κατέχει το Ευρωπαϊκό ρεκόρ.

Ο Christer Fuglesang είναι καθηγητής στο Βασιλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας KTH στη Στοκχόλμη και Διευθυντής του εκεί Διαστημικού Κέντρου. Το ερευνητικό του έργο αφορά τα σωματίδια στο Διάστημα και συγκεκριμένα την κοσμική ακτινοβολία στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Διατέλεσε επί 18 χρόνια ενεργός Ευρωπαίος Αστροναύτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), έχοντας εκπαιδευτεί σε Ευρώπη, Ρωσία και ΗΠΑ. Ο Fuglesang πραγματοποίησε δύο αποστολές με το Διαστημικό Λεωφορείο (Space Shuttle) Discovery της NASA στον ISS(STS-116 το 2006 και STS-128 το 2009). Πριν την εκπαίδευσή του ως αστροναύτης, ο Fuglesang εργάστηκε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Έρευνας (CERN) στην πειραματική σωματιδιακή φυσική.

Το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικήςδιεξάγεται υπό την Αιγίδατου Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ., της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, της EPS (European Physical Society)και της B.P.U. (Balkan Physics Union).

 

Πληροφορίες:

Ένωση Ελλήνων Φυσικών, www.eef.gr

Ιστότοπος συνεδρίου www.eef17.gr

 

Παράλληλα με το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΕΦ, στις 17-18 Μαρτίου 2018 στο ξενοδοχείο GRAND HOTEL PALACE στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί η πανελλήνια μαθητική συνάντηση
«Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗ ΓΝΩΣΗ».
Σε αυτό το «μαθητικό συνέδριο» οι μαθητές:
α) θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους σχετικές με τη Φυσική
β) θα παρακολουθήσουν πειράματα Φυσικής από καθηγητές αλλά και από συμμαθητές τους
γ) θα παρουσιάσουν τα δικά τους πειράματα
δ) θα παρακολουθήσουν ομιλίες από τους σημαντικούς προσκεκλημένους ομιλητές του συνεδρίου, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν εισηγήσεις ειδικά για αυτούς.

Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί καλούνται να ενημερώσουν τους μαθητές τους για αυτή τη σημαντική δράση και να συμμετάσχουν ενεργά με τα σχολεία τους με εργασίες, παρουσιάσεις ή ως σύνεδροι.

Το Σάββατο 17 Μαρτίου, ο ChristerFuglesang, Αστροναύτης και Φυσικός θα πραγματοποιήσει ομιλία για όλους τους συνέδρους αλλά και τα παιδιά, ενώ θα απαντήσει και σε ερωτήσεις των μαθητών.
Όσα παιδιά θέλουν μπορούν να στείλουν την ερώτησή τους στη διεύθυνση
[email protected]
Κάποιες από αυτές τις ερωτήσεις θα υποβληθούν στον ομιλητή.
Βρείτε πληροφορίες για την εκδήλωση στην ιστοσελίδα

http://eef.gr/enimero…/1590-fisiki-mageyei-thessaloniki.html

 

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Χαρδαλιάς προς δήμαρχο Κοζάνης: «Όποιος μας αμφισβητεί, αμφισβητεί 31 επιδημιολόγους

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Στις «βολές» που εκτόξευσε ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, για την επιβολή lockdown και το «πάγωμα» της ...