Αρχική > Οικονομία > Ενημέρωση του Σωματείου Εστιατορίων – Καφετεριών (ΠΑΝΣΕΚΤΕ) για τη μείωση του ΦΠΑ στο 13% και ποια είδη υπάγονται

Ενημέρωση του Σωματείου Εστιατορίων – Καφετεριών (ΠΑΝΣΕΚΤΕ) για τη μείωση του ΦΠΑ στο 13% και ποια είδη υπάγονται

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και άμεσης παρέμβασης αλλαγής της ταμειακής μας μηχανής και τη δημιουργία ειδικής ένδειξης 13%. Με το νόμο 4611/17-05-2019 και με το άρθρο 121 αντικαθίσταται σε διάφορα προϊόντα ο Φ.Π.Α από το 24% στο 13%.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ: Σε όλα τα καταστήματα που εφαρμόζεται η μείωση του Φ.Π.Α στο 13%, ΔΗΛΑΔΗ: καφενεία, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια, ψητοπωλεία, οινομαγειρεία και συναφείς επιχειρήσεις υπάγονται στο νέο Φ.Π.Α .

ΠΡΟΣΟΧΗ

Στις επιχειρήσεις αυτές υπάρχει η εξαίρεση, δηλαδή παραμένει το 24% Φ.Π.Α στα αλκοολούχα ποτά, στα μη αλκοολούχα ποτά, στους χυμούς και στα αναψυκτικά.

ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ:

Όλες οι επιχειρήσεις με άδεια κέντρου διασκέδασης παραμένουν στο 24%. Με τον ίδιο νόμο ψηφίστηκε και η ρύθμιση των 120 δόσεων προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία. Τα χρέη προς το Δήμο η ρύθμιση θα παραμείνει στις 100 δόσεις. Εντός των ημερών θα επακολουθήσει λεπτομερή απλή ενημέρωση για το ανωτέρω θέμα.

Σε περίπτωση οποιουδήποτε λάθους σε χρέωση αγαθών στο Φ.Π.Α από 24% στο 13% και το αντίστροφο, ο λογιστής της επιχείρησης κατά την ώρα της καταχώρησης έχει τη δυνατότητα διόρθωσης του λάθους.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team