Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης για τη διαδικασία απαλλαγής δημοτικών τελών

Ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης για τη διαδικασία απαλλαγής δημοτικών τελών

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ο εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης ενημερώνει με ανακοίνωση του τα μέλη του τι πρέπει να κάνουν για να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Κοζάνης στα πλαίσια των ενεργειών του για στήριξη των επιχειρήσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του εμπορικού συλλόγου

 

Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι ο Δήμος Κοζάνης για τη στήριξη των επιχειρήσεων, έχει ανακοινώσει την απαλλαγή Δημοτικών τελών από τους λογαριασμούς ρεύματος. Αυτή είναι η διαδικασία για να επιστραφεί το ποσό :

Την απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών για επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση 296/2020, επιχειρήσεις που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού, μπορούν να απαλλάσσονται του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 25/1975 (Α΄ 74), για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.

Η απαλλαγή για το 2020 θα γίνει με επιστροφή του ποσού και μόνο εφόσον υποβληθεί αίτηση του νόμιμου εκπροσώπου των επιχειρήσεων ή των ιδιοκτητών των ατομικών επιχειρήσεων, η οποία θα συνοδεύεται από:

1) Αίτηση (έντυπο χορηγείται από την Υπηρεσία)

2) αντίγραφο της Υπεύθυνης Δήλωσης στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» των επιχειρήσεων των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητά τους έχει ανασταλεί με εντολή Δημόσιας Αρχής βάσει Κ.Α.Δ. του Υπουργείου Οικονομικών, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της μετάδοσης του κορωνοϊού.

3) αντίγραφο αποδεικτικού εξόφλησης λογαριασμού κατανάλωσης ρεύματος για το διάστημα αναφοράς

4) Φωτοτυπία λογαριασμού τραπέζης με τον αριθμό IBAN του δικαιούχου.

Η αίτηση με τα συνημμένα δικαιολογητικά θα υποβάλλεται στο Πρωτόκολλο του Δήμου Κοζάνης και ηλεκτρονικά στο email: protokolo@kozanh.gr .

Η απαλλαγή θα γίνει με επιστροφή του ποσού, μόνο εφόσον έχει υποβληθεί αίτηση με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά από 01/01/2021 και μέχρι 31/03/2021.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Καλά νέα από τα rapid test που έγιναν χθες και σήμερα στο ΛΚΔΜ

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Θετικά στοιχεία προέκυψαν από τα rapid test που έγιναν χθες Πέμπτη και σήμερα Παρασκευή στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής ...