Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Ενεργοποίηση της ΕΠΤΑΚ και του Κέντρου Διαβαλκανικής Συνεργασίας από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Ενεργοποίηση της ΕΠΤΑΚ και του Κέντρου Διαβαλκανικής Συνεργασίας από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Εξελίξεις φαίνεται πως υπάρχουν στην ΕΠΤΑΚ, φορέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ο οποίος ήταν στο μικροσκόπιο της νέας Περιφερειακής Αρχής. Η ΕΠΤΑΚ (ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ) φαίνεται πως θα συνεχίσει κανονικά να λειτουργεί.
Τις τελευταίες ημέρες, υπάρχει μια έντονη συζήτηση γύρω από το καθεστώς λειτουργίας της την επόμενη περίοδο, και συγκεκριμένα γύρω από τα διαδικαστικά της Διοίκησης. Το ζήτημα που είχε ανεγερθεί, είναι το ότι εκτός από την Περιφέρεια, μέτοχος της Εταιρίας είναι και το Κέντρο Διαβαλκανικής Συνεργασίας, το οποίο όμως τελούσε υπό εκκαθάριση.
Το Κέντρο Διαβαλκανικής Συνεργασίας, ήταν ένας φορέας στον οποίο συμμετείχαν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, το ΕΒΕ Κοζάνης, και το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας (ΚΤΕ) του πρώην ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Ο φορέας είχε αδρανήσει εδώ και μια δεκαετία, και εξ αυτού είχε δρομολογηθεί η εκκαθάριση του, η οποία όμως δεν έγινε ποτέ. Ο προηγούμενος Περιφερειάρχης Θοδωρής Καρυπίδης, είχε πει πως είναι πρόθεση του να το «κλείσει», δεν κατάφερε όμως να πραγματοποιήσει τη δέσμευση του, και έτσι η απόφαση του δεν υπάρχει κάπου καταγεγραμμένη.
Η εξέλιξη στην οποία φαίνεται να οδηγούμαστε, είναι η επανενεργοποίηση του Κέντρου Διαβαλκανικής Συνεργασίας (ΚΔΣ), ώστε να μπορεί μεσοπρόθεσμα να λειτουργεί η ΕΠΤΑΚ, έως ότου αποφασιστούν οι περαιτέρω κινήσεις. Πρόεδρος του Φορέα του ΚΔΣ και εκπρόσωπος του ΚΔΣ στο ΔΣ της ΕΠΤΑΚ, είναι ο πρώην Πρόεδρος του ΚΤΕ, πρώην Πρύτανης του ΤΕΙ ΔΜ, και νεοεπιλεγείς Διοικητής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Στέργιος Γκανάτσιος. Εκπρόσωπος της Περιφέρειας στη Γενική Συνέλευση του ΚΔΣ ορίστηκε ο Μενέλαος Μακρυγιάννης. Το επόμενο διάστημα βέβαια, θα γίνει τακτική γενική συνέλευση ώστε να οριστούν νέοι εκπρόσωποι, έτσι ώστε να επέλθει η διοικητική ομαλότητα και συνεπακόλουθα και στην ΕΠΤΑΚ.
Όλα τα παραπάνω εντάσσονται, στα πλαίσια προσπάθειας της περιφερειακής αρχής να «μπει τάξη» στο τοπίο των φορέων στους οποίους συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Διαβάστε όλα τα άρθρα του «Επίκαιρου» εδώ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team