Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > «Ενεργειακή ασφάλεια» για το Δήμο Αμυνταίου η κατασκευή των Μονάδων παραγωγής Θερμικής Ενέργειας με Βιομάζα

«Ενεργειακή ασφάλεια» για το Δήμο Αμυνταίου η κατασκευή των Μονάδων παραγωγής Θερμικής Ενέργειας με Βιομάζα

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Μέσα σε μία πανηγυρική ατμόσφαιρα παρουσία Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και πολιτών υπεγράφη την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου, η σύμβαση της Δ.Ε.Τ.Ε.Π.Α. (Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου) με την ανάδοχο εταιρεία (Ηλέκτωρ Α.Ε.) για την προμήθεια κι εγκατάσταση δύο λεβήτων παραγωγής θερμικής ενέργειας, μέσω καύσεως βιομάζας, συνολικής ισχύος 30 ΜW.

Να σημειωθεί ότι η ανάγκη δημιουργίας της μονάδας βιομάζας, προέκυψε από την πρόβλεψη για απόσυρση των δυο μονάδων του ΑΗΣ Αμυνταίου στις αρχές του 2019, ενώ η υποδομή της Τηλεθέρμανσης Αμύνταιου δεν διαθέτει εφεδρικά συστήματα τροφοδότησης και η πρόωρη απόσυρση των συμπαραγωγικών μονάδων του Αμυνταίου συνεπάγεται την πλήρη αδυναμία τροφοδότησης, δηλαδή τη μη λειτουργικότητα του δικτύου της τηλεθέρμανσης.

Ως εκ τούτου η εγκατάσταση δύο λεβήτων παραγωγής θερμικής ενέργειας, μέσω καύσεως βιομάζας, συνολικής ισχύος 30 ΜW, θεωρείται, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αμυνταίου Κωνσταντίνο Θεοδωρίδη, ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, που θα εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της Τηλεθέρμανσης. Επιπλέον ο Δήμαρχος Αμυνταίου εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όσους συνέβαλλαν στην επίτευξη του στόχου, ενώ κάλεσε τους αγρότες της περιοχής να συμμετάσχουν στη συγκομιδή βιομάζας.

Στη σπουδαιότητα του έργου αναφέρθηκε παίρνοντας το λόγο και ο Προεδρεύον της διαδικασίας τονίζοντας ότι η κατασκευή της νέας μονάδας θα δικαιώσει τις προσδοκίες όλων.

«Πρωτοποριακό» για την Ελλάδα χαρακτήρισε το επίτευγμα ο υπεύθυνος έργου της αναδόχου εταιρείας Νίκος Περδικάρης προσθέτοντας πως μέχρι το Φεβρουάριο του 2020 θα έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των δύο λεβήτων.

«Η σημερινή υπογραφή αποτελούσε  για εμάς ένα στοίχημα , για τη δημιουργία της μονάδας βιομάζας στο Δήμο  Αμυνταίου, στον οποίο θα παρέχει μία ενεργειακή ασφάλεια για τα επόμενα χρόνια», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Στέφανος Μπίρος.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας –Περιβάλλοντος και Μεταφορών Κώστας Γέρου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο, διευκρινίζοντας ότι για τη συγκέντρωση βιομάζας από τους αγρότες θα οριστούν 5 Κέντρα με το κεντρικό να βρίσκεται στο Δήμο Αμυνταίου.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Κούλα Πουλασιχίδου