Αρχική > Στήλες > Σχολικά κείμενα > 5ο Γυμνάσιο > Ένας έφηβος εξομολογείται…Από την εφημερίδα του 5ου Γυμνασίου

Ένας έφηβος εξομολογείται…Από την εφημερίδα του 5ου Γυμνασίου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email




subscribe!





Πάντα αναρωτιόμουν:

Τα 5 λάθη που κάνουμε

στην φιλία

Είναι γνωστό πως οι φίλοι κατέχουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο, τόσο στην διαμόρφωση του χαρακτήρα μας, όσο και γενικότερα στην ζωή μας. Παρόλα αυτά, κατά την εφηβεία, οι φίλοι δεν αποτελούν μια σταθερή αξία, αλλά πολλές φορές μία προσωρινή σχέση. Αυτό συμβαίνει, επειδή σαν έφηβοι κάνουμε λάθη που μας οδηγούν να καταστρέφουμε τις φιλικές σχέσεις άθελα μας. Ποια είναι όμως αυτά τα λάθη και τι μπορούμε να κάνουμε για να τα αποφύγουμε;

 

Ζητάμε αποκλειστικότητα: Νιώθουμε πως χάνουμε την παρέα του φίλου μας όταν εκείνος δεν μας δίνει όλη την προσοχή του.

Δεν αφιερώνουμε χρόνο για τον φίλο μας: Είναι λογικό κάποιες φορές να απομακρυνόμαστε λόγω της πιεστικής καθημερινότητας, αλλά είναι σημαντικό να διαθέτουμε λίγο ποιοτικό χρόνο για αυτόν.

Λειτουργούμε ανταγωνιστικά: Παρόλο που θέλουμε το καλύτερο γι’ αυτόν, ζηλεύουμε ασυναίσθητα την επιτυχία του, και μπορεί ακόμα και να μην τον συγχαρούμε.

Τα ψέματα και η μυστικοπάθεια φθείρουν τις σχέσεις μας: Σε αρκετές περιπτώσεις κλεινόμαστε στον εαυτό μας και ο φίλος μας νιώθει ότι δεν τον εμπιστευόμαστε.

Προσοχή στα αστεία και στις πλάκες: Μπορεί να οδηγήσουν σε παρεξηγήσεις και διαπληκτισμούς. Καλύτερα να σκεφτόμαστε καλά πριν μιλήσουμε!

 

Χρύσα Πεϊνούδη Γ4

Ραφαηλία Κοβάτση Γ3

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Μοσχάρι Κοκκινιστό με Κρόκο Κοζάνης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Μοσχάρι Κοκκινιστό με Κρόκο Υλικά 1200g μοσχάρι σπάλα σε κύβους 4 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες Αλάτι Πιπέρι 5 κ.σ. ...