Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Έναρξη του Προγράμματος Εκπαίδευσης Υποψηφίων Θετών Γονέων στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

Έναρξη του Προγράμματος Εκπαίδευσης Υποψηφίων Θετών Γονέων στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ξεκινάει  άμεσα στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς (έναρξη 22 Ιανουαρίου – λήξη 23 Φεβρουαρίου) το 1ο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Υποψηφίων Θετών Γονέων.

Πρόκειται για  ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης που απευθύνεται σε όλα τα σχήματα υποψήφιων αναδόχων και θετών γονέων που έχουν υποβάλλει αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.anynet.gr  και έχουν κριθεί κατάλληλοι από το φορέα εποπτείας.

Η επιτυχής παρακολούθησή του, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την εγγραφή των ενδιαφερομένων υποψήφιων θετών και ανάδοχων γονέων στο Εθνικό Μητρώο Υποψήφιων Αναδόχων ή Θετών Γονέων στο πλαίσιο του νέου Νόμου 4538/2018 «Μέτρα για την προώθηση των Θεσμών της Αναδοχής και Υιοθεσίας και άλλες διατάξεις», που αναμένεται να αλλάξει ριζικά τα δεδομένα της αναδοχής και της υιοθεσίας στην Ελλάδα . Η εκπαίδευση  παρέχεται δωρεάν και θα γίνει διαδικτυακά προς αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού .

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, η υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργός Ρεσίνη Σοφία, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με Κοινωνικούς Λειτουργούς από άλλες Περιφερειακές Ενότητες, θα βοηθήσουν τους μελλοντικούς ανάδοχους ή θετούς γονείς να ανταποκριθούν στο νέο ρόλο που επιθυμούν να αναλάβουν, στις προκλήσεις της ανατροφής παιδιών και εφήβων στη σύγχρονη εποχή.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας www.anynet.gr  καθώς και από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας –Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΠΕ Καστοριάς, αρμόδια Ρεσίνη Σοφία, τηλ 2467350284.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

142 αρνητικά και 3 θετικά rapid tests έδειξαν οι έλεγχοι στην κεντρική πλατεία Κοζάνης σήμερα Κυριακή 

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Σε τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων #rapidtests για την #covid19 υποβλήθηκαν 145 πολίτες, την Κυριακή 14 Ιουνίου 2021, στην ...