Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Ένα βήμα μπροστά από την Περιφερειακή Αρχή για τη Σήραγγα της Κλεισούρας – Ο Επίκαιρος Καταγράφει

Ένα βήμα μπροστά από την Περιφερειακή Αρχή για τη Σήραγγα της Κλεισούρας – Ο Επίκαιρος Καταγράφει

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Ένα βήμα μπροστά στο περιβόητο έργο της Σήραγγας της Κλεισούρας θα κάνει η περιφερειακή αρχή στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της προσεχής Τετάρτη, παίρνοντας λήψη απόφασης για να υποβληθεί το έργο στον άξονα 7 του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, όταν ανοίξει η σχετική πρόσκληση, από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως μας διευκρίνισε σχετικά ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Σαββόπουλος, που εισηγείται το θέμα, η Περιφερειακή Αρχή έχει πρόθεση να προχωρήσει το έργο, το οποίο έχει ώριμη μελέτη, αλλά για χρόνια δεν έχει προχωρήσει. Το έργο κοστολογείται περί τα 70 εκ. ευρώ και όπως είπε ο ίδιος, η περιφερειακή αρχή προτίθεται να το εντάξει, όταν ανοίξει –πιθανώς τον Δεκέμβριο- η σχετική πρόσκληση και από εκεί και μετά θα χρειαστεί περί τους έξι μήνες να συμβατοποιηθεί.

Μάλιστα όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες στον άξονα 7 που χρηματοδοτούνται έργα οδοποιίας, είναι το μοναδικό έργο που έχει ώριμη μελέτη και μπορεί να δρομολογηθεί, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Τίτλος του έργου, όπως αναφέρεται και στη σχετική μελέτη, είναι: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ: ΤΜΗΜΑ ΡΕΜΑ ΚΩΤΟΥΡΗ – ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΕ ΣΗΡΑΓΓΑ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ». Στο περιφερειακό συμβούλιο της Τετάρτης γίνεται το πρώτο βήμα, με την προσδοκία να τελεσφορήσουν οι σχεδιασμοί της περιφερειακής αρχής.


Διαβάστε όλα τα άρθρα του «Επίκαιρου» εδώ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team