Αρχική > Πολιτική > Ένα νέο, σύγχρονο πρότυπο άσκησης πολιτικής για τον νομό Κοζάνης – Γράφει ο Χρόνης Ακριτίδης

Ένα νέο, σύγχρονο πρότυπο άσκησης πολιτικής για τον νομό Κοζάνης – Γράφει ο Χρόνης Ακριτίδης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Τη Δευτέρα 1η Ιουλίου, στην κατάμεστη αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης – Στέγης Ποντιακού Πολιτισμού στην Κοζάνη συνέβη κάτι ασυνήθιστο για τα προεκλογικά ήθη και έθιμα, όχι μόνο της Κοζάνης αλλά και γενικότερα της χώρας. Μαζί με προέδρους θεσμικών φορέων του τόπου, τον κ. Σαρρή από το ΕΒΕ, τον κ. Καρακάση από το Οικονομικό Επιμελητήριο, τον κ. Σιόγκα από το ΓΕΩΤΕΕ, τον κ. Δραγατσίκα από τον Εμπορικό Σύλλογο Κοζάνης, και έναν νέο αλλά έμπειρο και πετυχημένο αυτοδιοικητικό, τον Κώστα Μπακογιάννη, συζητήσαμε για το πως θα έρθει η πολυπόθητη, ωστόσο ακριβοθώρητη για τον νομό, ανάπτυξη. Ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα για την περιοχή μας σημαίνει δουλειές, σημαίνει να δώσουμε κίνητρο στα παιδιά μας να παραμείνουν και όσα έφυγαν να επιστρέψουν πίσω, σημαίνει ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Για να βγούμε από το αδιέξοδο, για να πάμε μπροστά πρέπει πρώτα να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Να μάθουμε να συνεννοούμαστε, να συνεργαζόμαστε, να ενώνουμε δυνάμεις, να συνθέτουμε. Οι λόγοι που η Δυτική Μακεδονία και ο νομός Κοζάνης εχεί θλιβερές πρωτιές στην ανεργία, ειδικά των νέων, την ύφεση και μείωση του ΑΕΠ, ακουμπάνε στην ίδια ρίζα. Δεν κάτσαμε ποτέ σε αυτόν τον τόπο γύρω από ένα τραπέζι, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις, συντεχνιακές παρωπίδες και τοπικιστικές εμμονές, να συζητήσουμε, να φτιάξουμε και να υλοποιήσουμε ένα σχέδιο που θα αντέξει στον χρόνο, που δεν θα εξαρτάται αποκλειστικά από την τύχη της ΔΕΗ ή το ύψος της ευρωπαϊκής αγροτικής επιδότησης.

Έχει σίγουρα ξανασυμβεί να προσκληθούν και να συμμετάσχουν θεσμικοί φορείς σε προεκλογικές εκδηλώσεις, αν και βέβαια στη χώρα μας, όχι αδικαιολόγητα, η καχυποψία και οι δεύτερες σκέψεις πάντα υπάρχουν. Πρόθεση, όμως, αυτήν τη φορά ήταν να έχουν εκείνοι τον πρώτο λόγο και όχι ο υποψήφιος βουλευτής. Ανήκω σε εκείνους που πιστεύουν σε έναν πολιτικό πολιτισμό για τη χώρα όπου οι πολιτικοί θα ακούνε περισσότερο και θα μιλάνε λιγότερο. Σε συναντήσεις και εκδηλώσεις όπου δεν υπάρχει ανάγκη για κομματικό καπέλωμα, διανομή προεκλογικών φυλλαδίων, για αφίσες και σημαιάκια. Όπως ανέφερε και ο Κώστας Μπακογιάννης στην ομιλία του «Αυτό είναι ένα νέο σύγχρονο μοντέλο άσκησης πολιτικής. Αυτό είναι το αύριο, είναι ο πολιτικός πολιτισμός, είναι η συνεργασία, η συνεννόηση, είναι το όλοι μαζί».

 

Η αρχή έγινε.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Στ. Καλαφάτης: «Οι αποζημιώσεις των αγροτών που επλήγησαν από τον παγετό της 9ης Απριλίου θα είναι δίκαιες και άμεσες» (και στη Δ. Μακεδονία)

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail «Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέδειξε εμπράκτως ότι στηρίζει τον ΕΛΓΑ, καθώς ήταν η μόνη που ενίσχυσε τον ...