Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Εν’όψει της Κυριακής του Θωμά – Γράφει η Ιωάννα Γ. Ανδρονικίδου, Δικηγόρος, Υποψήφια Δήμαρχος– Εορδαίας

Εν’όψει της Κυριακής του Θωμά – Γράφει η Ιωάννα Γ. Ανδρονικίδου, Δικηγόρος, Υποψήφια Δήμαρχος– Εορδαίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Εν’όψει της Κυριακής του Θωμά

 

Αγαπητέ φίλε

Όλα αυτά τα χρόνια που εμείς εδώ πιστεύαμε πως η ΔΕΗ είναι αθάνατη, και ότι όλα θα συνεχίζονταν να είναι εύκολα, πλούσια και ρόδινα, κάποιοι στη διπλανή πόλη της Κοζάνης, (κι ενώ κι αυτοί απολάμβαναν τα θετικά της ΔΕΗ) έκαναν σκέψεις για το μέλλον. Έβαλαν μπρος την ιδέα να κάνουν την πόλη τους μεγάλο πανελλήνιο εκπαιδευτικό κέντρο. Ξεκίνησαν ένα ΟΡΑΜΑ, με το ΤΕΙ. Το μεγάλωσαν, και μετά έφεραν το Πανεπιστήμιο.

Σήμερα η Κοζάνη ανήκει στον κύκλο των πόλεων, Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως είναι η Λάρισα, η Πάτρα, ο Βόλος, η Κομοτηνή, το Ηράκλειο.

Είναι οι πόλεις με τα τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα τα οποία δίνουν ζωή, εμπορική κίνηση, δημιουργούν αύξηση και ανανέωση του πληθυσμού, φέρνουν το καινούργιο, το μπολιάζουν με το παλιό.

Εμείς εδώ στην Πτολεμαΐδα μας δεν είχαμε την τύχη της Κοζάνης. Εκεί, υπήρξαν άνθρωποι που έβλεπαν πιο μακριά απ’ τη μύτη τους. Ήταν άνθρωποι οραματιστές. Ήταν άνθρωποι που σκέφτονταν πέρα από τον εαυτό τους. Σκέφτονταν και για  το σύνολο. Εκμεταλλεύτηκαν τη ΔΕΗ (και συνεχίζουν) όσο περισσότερο μπορούσαν. Όμως, σαν τολμηροί και ευρηματικοί που ήταν, θεώρησαν πως η ΔΕΗ δεν ήταν αρκετή γι’ αυτούς. ‘Ή πως η ΔΕΗ κάποτε θα τελείωνε. Και τα γεγονότα τους δικαίωσαν.

Η ΔΕΗ, πλέον, δεν είναι η παλιά ΔΕΗ. Το μονοπώλιο της ενέργειας καταργήθηκε. Η ΔΕΗ, όση ΔΕΗ έχει απομείνει, θα λειτουργεί (ήδη το κάνει) σαν ένας κανονικός επιχειρηματίας. Έχει τελειώσει η εποχή που ο πολιτικάντης τηλεφωνούσε στον προϊστάμενο να βρει μια μαϊμού θέση απασχόλησης για το ‘’δικό μας παιδί’’.

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ)παρασύρουν τη ΔΕΗ και όλους τους εμπλεκόμενους στον τομέα της Ενέργειας σε άλλους γεωγραφικούς χώρους. Η περιοχή μας έχει χάσει το μονοπώλιο της ενέργειας, κι αυτό πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Πρέπει να κινητοποιήσουμε το μυαλό μας και να το απομακρύνουμε από την τεμπελιά η οποία προέκυψε από τη σιγουριά που μέχρι πριν μας πρόσφερε η ΔΕΗ και οι συνδικαλιστές της.

 

Αγαπητέ φίλε, άκουσέ με

 

Την προηγούμενη εβδομάδα σου μιλήσαμε για το ΜΕΓΑΛΟ ΟΡΑΜΑ.

Για το ορυχείο της ΔΕΗ που πρέπει να μετατραπεί σ’ ένα μεγάλο διαδραστικό ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ, που θα φέρει κόσμο πολύ στην περιοχή μας και θα δημιουργήσει ανάπτυξη. Θα είναι ένας ζωντανός πόλος τουρισμού, αναψυχής και ψυχαγωγίας. Θα περιλαμβάνει χώρους εστίασης, καταστήματα, παιδότοπους, ανάπλαση γύρω χώρων, ζώνες πρασίνου και περιπάτου, χώρους για υπαίθριες εκδηλώσεις και φεστιβάλ θεάτρου, τραγουδιού, φολκλόρ κ.λπ. Θα ζωηρέψει η αγορά της περιοχής μας, Θα γεμίζουν τα ξενοδοχεία μας. Θα χτιστούν καινούργια.

Αυτό είναι το ΟΡΑΜΑ μας, η μόνη, ίσως διέξοδος για τον τόπο μας.

 

Πλησιάζει η Κυριακή του Θωμά. Και άπιστοι Θωμάδες θα σε πλησιάσουν και θα προσπαθήσουν να σπείρουν το σπόρο της αμφιβολίας, το σπόρο της απιστίας. Θα έχουν το λόγο τους, επειδή πλησιάζουν οι εκλογές. Αυτοί οι Θωμάδες δεν είναι οραματιστές, είναι οι άνθρωποι που σταθερά και συνεχώς θα σου μιλούν για την καθημερινότητα, την οποία δεν μπορούν ή δεν θέλουν ν’ αλλάξουν, επειδή έχουν συνηθίσει στα πολύ μικρά, στα πολύ συνηθισμένα, στα πολύ καθημερινά. Δεν θέλουν τα δύσκολα, επειδή είναι ανεπαρκείς. Σου μιλούν τώρα για τη σήραγγα της Κλεισούρας, ενώ δεν την ανέφεραν καθόλου όταν ήταν βολεμένοι στη ζεστή αγκαλιά της Περιφέρειας. Εξάλλου το συχνό βόλεμα σε διαφορετικές πολιτικές αγκαλιές είναι το σπορ που αγαπούν.

Το όραμά μας για το τεράστιο ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ δεν μπορεί να περιμένει για πολύ. Ούτε και μπορούμε την ιδέα αυτή να την μονοπωλήσουμε. Ο δυνατός, διπλανός μας γείτονας ήδη έχει φροντίσει για τον έλεγχο των αυτοδιοικητικών μας πραγμάτων.

Ο συνδυασμός του συμπαθούς μας, κατά τα άλλα, κυρίου συνδικαλιστή της ΔΕΗ, λέγεται ευρύτατα ότι είναι ο Δούρειος ίππος της Γείτονος πόλης. Ας μην ξεχνούμε τον βασικό ρόλο του γοητευτικού Πάρι στο Ομηρικό Έπος της Ιλιάδας. Η ιστορία πάντα επαναλαμβάνεται…

Κατά τα άλλα, όλοι οι υποψήφιοι υπόσχονται κατά παρόμοιο τρόπο ν’ αλλάξουν την καθημερινότητα σου, υπόσχονται ότι θα αλλάξουν και ‘’τα φώτα σου’’.

‘Όμως, όταν έρθει η ανάπτυξη με το ΟΡΑΜΑ που εμείς έχουμε στο πρόγραμμά μας και στο μυαλό μας,  εδώ και μία πενταετία, τότε φυσικά τα οικονομικά του Δήμου θα είναι πολλά και δεν θα χρειάζεται ν’ ανησυχεί κανείς για την καθημερινότητα. Αυτήν θα την κανονίζει ο αυτόματος πιλότος, επειδή όπου υπάρχει χρήμα και σωστή σκέψη τίποτα δεν είναι δύσκολο.

Καλή Κυριακή του Θωμά και μακριά απ’ τους άπιστους Θωμάδες!

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Ιωάννα Γ. Ανδρονικίδου

Δικηγόρος

Υποψήφια Δήμαρχος– Εορδαίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team