Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ: Ξεκινά η ανανέωση του μητρώου μελών

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ: Ξεκινά η ανανέωση του μητρώου μελών

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Κάλεσμα προς τον εμπορικό κόσμο της Πτολεμαΐδας και της Εορδαίας να ανανεώσουν την εγγραφή τους στον Εμπορικό Σύλλογο απηύθυνε ο νέος πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Ηλιόπουλος, στην πρώτη γενική συνέλευση συλλόγου που πραγματοποιήθηκε μετά τις αρχαιρεσίες της 17ης Οκτωβρίου, στην οποία αναδείχθηκε η νέα διοίκησή του.

Στη συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 11 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο του ΕΒΕ, παραβρέθηκαν αρκετά- κυρίως νεαρά μέλη του συλλόγου, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δ.Σ. προκειμένου να εκφράσουν τους  προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους για το μέλλον του εμπορίου στην περιοχή.

Ο πρόεδρος κ. Ηλιόπουλος, ζήτησε επίσης την ενεργό συμμετοχή των μελών του συλλόγου προκειμένου να ενισχυθεί η δυναμική του, ιδιαίτερα που ο κλάδος δοκιμάζεται σκληρά την περίοδο αυτή από την οικονομική κρίση.

IMG_3692

Στη συνέλευση συζητήθηκε επίσης το ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, εκφράστηκε ωστόσο η αντίθεση της πλειοψηφίας των εμπόρων σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, με εξαίρεση την περίοδο των εκπτώσεων ή τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα που σημειώνεται πράγματι μια αύξηση της εμπορικής κίνησης.

IMG_3694

Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε τη συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου ήταν η αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην Πτολεμαΐδα, μετά από αίτημα μελών του συλλόγου, τα οποία ζητούν να παραμένει και τη χειμερινή περίοδο σε ισχύ το θερινό ωράριο, ώστε να ανοίγουν και να κλείνουν τα καταστήματα μισή ώρα αργότερα. Για το ζήτημα του ωραρίου ωστόσο δεν λήφθηκε κάποια απόφαση και το θέμα παραπέμφθηκε να ξανασυζητηθεί σε επόμενη συνέλευση του συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης έγινε επίσης ενημέρωση για το νέο σύστημα χαρτογράφησης των εμπορικών επιχειρήσεων από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), ενώ η γενική γραμματέας του συλλόγου, Χριστίνα Μπανιά, ενημέρωσε και για τη λειτουργία της νέας υπηρεσίας της ΕΣΕΕ, με την επωνυμία ο «Δικηγόρος του Εμπόρου». Ανέφερε ότι πρόκειται για ένα θεσμό στον οποίο μπορούν να απευθύνονται οι έμποροι για να λαμβάνουν ενημέρωση, συμβουλές και νομική εκτίμηση ή κατεύθυνση σε όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν και προκύπτουν κατά την άσκηση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας και κάλεσε τον εμπορικό κόσμο να χρησιμοποιήσει αυτό το χρήσιμο εργαλείο.

 

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη