Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ελλάδα > Ελλάδα: Νέα μέτρα για μάσκες, εστίαση, γάμους, βαπτίσεις και ωράριο εργασίας

Ελλάδα: Νέα μέτρα για μάσκες, εστίαση, γάμους, βαπτίσεις και ωράριο εργασίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων και αναμένονται αποφάσεις για τα νέα μέτρα στην Αττική. Τα βασικά μέτρα που εξετάζονται και θα τεθούν σε ισχύ από μεθαύριο, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου.

Έπειτα, η εισήγηση θα παραδοθεί στον πρωθυπουργό, ο οποίος θα λάβει τις τελικές αποφάσεις που θα ανακοινωθούν αύριο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, το μεσημέρι της Τρίτης.

Πιο αναλυτικά, αναμένεται να εφαρμοστεί κυλιόμενο ωράριο σε Δημόσιο και επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, με σκοπό την αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς τις ώρες αιχμής.

Παράλληλα, θα υπάρχει μικρότερος αριθμός ατόμων που θα μπορούν να παρίστανται σε κάθε είδους κοινωνική εκδήλωση και τελετές (όπως γάμοι, βαπτίσεις κλπ), καθώς θα είναι ακόμα λιγότεροι από 50 σε κλειστούς χώρους και 100 στους ανοιχτούς

Επιπλέον, ακόμη μικρότερες θα είναι οι παρέες στα τραπέζια της εστίασης.

Τέλος, αναμένεται να υπάρξει σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων στο λεκανοπέδιο της Αττικής, εκτός των απαραίτητων, ενώ η καθολική χρήση μασκας τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους, ειναι στο τραπέζι και την τελική απόφαση θα την πάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτά είναι τα βασικά μέτρα, τα οποία περιλαμβάνονται στα μέτρα που εισηγούνται στον πρωθυπουργό οι λοιμωξιολόγοι. Ένα από τα κύρια ερωτήματα, είναι αν τα μέτρα θα αφορούν τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές ή σε όλη την Αττική, καθώς θεωρείται δύσκολη η εφαρμογή μέτρων «κατά περιοχή».

Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων αναμένεται να παραδοθεί εντός της ημέρας στον πρωθυπουργό, ο οποίος θα λάβει τις τελικές αποφάσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν την Τρίτη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και θα τεθούν σε ισχύ από μεθαύριο, Τετάρτη.

Πηγή: https://www.dikaiologitika.gr

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Από 1η Νοεμβρίου το χειμερινό νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Θετικά νέα από τα πρώτα Rapid Test που έκανε σήμερα ο ΕΟΔΥ στα ...