Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Ελαφρά οι τραυματίες του ατυχήματος στο Νότιο πεδίο – Οι τρεις από τους πέντε αναμένεται να πάρουν εξιτήριο από το νοσοκομείο σήμερα

Ελαφρά οι τραυματίες του ατυχήματος στο Νότιο πεδίο – Οι τρεις από τους πέντε αναμένεται να πάρουν εξιτήριο από το νοσοκομείο σήμερα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

 

Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους στάθηκαν οι πέντε εργαζόμενοι της ΔΕΗ, οι οποίοι χτες έπεσαν θύμα τροχαίου στο Νότιο Πεδίο. Όλοι τους νοσηλεύονται στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης με ελαφρά τραύματα, όπως δείχνουν τουλάχιστον οι μέχρι τώρα εξετάσεις.

mamatsio

Ειδικότερα, νοσηλεύονται και οι πέντε σε έναν θάλαμο της χειρουργικής κλινικής, οι κάτωθι: Κώστας Ασαλουμίδης (πρόεδρος του σωματείου Εργατική Αλληλεγγύη), Χρήστος Κυρικλίδης (οδηγός του UNIMOG), Απόστολος Σαββίδης, Ιωάννης Τακίδης και Κωνσταντίνος Γκόγκος. Οι δύο από τους παραπάνω είναι παλιοί εργαζόμενοι της ΔΕΗ, οι υπόλοιποι προσλήφθηκαν το 2010, ενώ ο ένας είναι οχταμηνίτης. Οι τραυματίες υποβλήθηκαν στις απαραίτητες εξετάσεις, υποβλήθηκαν σε αξονική τομογραφία, ακτινογραφίες κ.λ.π. και εισήχθησαν για νοσηλεία στη χειρουργική κλινική, ενώ εξετάστηκαν και από τους ορθοπεδικούς του νοσοκομείου. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα οι γιατροί εκτιμούν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους και τα τραύματα είναι ελαφρά.

Μετά και τις σημερινές εξετάσεις, οι δύο ή τρεις ίσως να πάρουν εξιτήριο ακόμη και σήμερα ενώ οι υπόλοιποι θα παραμείνουν για παρακολούθηση για προληπτικούς λόγους. Αυτό βεβαίως πρόκειται να αποφασιστεί από το ιατρικό συμβούλιο, επειδή πρόκειται για εργατικό ατύχημα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ, την Τρίτη 20-09-2016 και περί ώρα 14.50 – 14.55μ.μ. στο Ορυχείο Νοτίου Πεδίου συνέβη τροχαίο ατύχημα

Όχημα UNIMOG μεταφοράς προσωπικού οδηγούμενο από αδειούχο οδηγό εκτελούσε επί τόπου αλλαγή της απογευματινής βάρδιας (15.00 – 23.00μ.μ.) προς τον εκσκαφέα SE5 του Υποτομέα λιγνιτικού κοιτάσματος του Τομέα Εκμετάλλευσης του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου.

Κατά την μετάβασή του προς τον εν λόγω εκσκαφέα και πλησιάζοντας προς το λιγνιτικό σύμπλεγμα το όχημα παρεξέκλινε της πορείας του, χτύπησε στην προστατευτική μεταλλική μπάρα σε γέφυρα διέλευσης ταινιοδρόμου και ανετράπη από ύψος 2 -3 μέτρων στο παρακείμενο δάπεδο του ταινιοδρόμου.

Από την πτώση του οχήματος τραυματίσθηκαν ο οδηγός και οι 4 επιβαίνοντες.

Η περισυλλογή των τραυματιών και η αποστολή τους στο Νοσοκομείο Κοζάνης έγινε στον ταχύτερο δυνατό χρόνο με δύο ασθενοφόρα του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου και δύο από το ΕΚΑΒ.

Επισημαίνεται ότι το οδόστρωμα της γέφυρας είχε προ μηνός συντηρηθεί (τσιμεντόστρωση), ο οδηγός του οχήματος ήταν έμπειρος (25ετής προϋπηρεσία στο ΟΝΠ) ενώ το όχημα ήταν τελευταίας προμήθειας και σε άριστη κατάσταση.

Για το συμβάν ενημερώθηκαν η Τροχαία Πτολεμαΐδας και η Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος.

Πάντως, ένας από τους τραυματίες που μίλησε στο e-ptolemeos, είπε ότι «ήταν η κακιά ώρα», προσθέτοντας ότι «μπορεί να ευθύνεται και ο χαλικοστρωμένος δρόμος που ήταν βρεγμένος, η κατηφορική κλίση και η στροφή του δρόμου. Κάποια στιγμή ο οδηγός που είναι έμπειρος, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και στην προσπάθεια να το επαναφέρει έκανε μερικά «οχτάρια» και τελικώς έπεσε κάτω από τη γέφυρα από ύψους τριών μέτρων.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Α. Πάτσης (βουλευτής Γρεβενών): «Αγκάθι για μένα το θέμα της Περιφέρειας-Δεν ανέχομαι κάποιος να λέει ψέματα για να καλύψει πολιτικές αδυναμίες- Δεν είμαστε στα Γρεβενά για τσάι και συμπάθεια»-VIDEO

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Νέο …επεισόδιο στις ήδη τεταμένες σχέσεις του Περιφερειάρχη και του βουλευτή Γρεβενών Α. Πάτση βάζει ο βουλευτής, με ...