Αρχική > Slider > Με ελάχιστα κενά εκπαιδευτικών ξεκινά η νέα σχολική χρονιά – Χαμόγελα στον αγιασμό των σχολείων

Με ελάχιστα κενά εκπαιδευτικών ξεκινά η νέα σχολική χρονιά – Χαμόγελα στον αγιασμό των σχολείων

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά ήχησε το πρωί της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου και τα σχολεία του νομού Κοζάνης πλημμύρισαν από παιδικές φωνές, με τα «πρωτάκια» στα δημοτικά να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τα σχολεία ανοίγουν φέτος χωρίς κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και με ελάχιστα κενά στην δευτεροβάθμια, τα οποία σύμφωνα με διαβεβαιώσεις των αρμοδίων θα καλυφθούν πολύ σύντομα. Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Γκαμπούρας, δήλωσε στον «e-ptolemeos.gr» ότι «τοποθετήθηκαν 70 αναπληρωτές και δεν έχουμε κανένα κενό, ούτε στην Ειδική Αγωγή, εκτός από λίγες εξαιρέσεις στην παράλληλη στήριξη, όπου μας έδωσαν 14 εκπαιδευτικούς και θέλουμε άλλους 10». Ελάχιστες είναι οι ελλείψεις και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, όπου λείπουν από 2 καθηγητές στη Βιολογία, στα Μαθηματικά και στη Φυσική, ενώ υπάρχουν ορισμένα κενά στα Καλλιτεχνικά και στα Ειδικά Σχολεία.

Τα βιβλία βρίσκονται όλα στα σχολεία, σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και θα μοιραστούν την δεύτερη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς, η οποία ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας με αγιασμό. Στον καθιερωμένο αγιασμό των σχολείων, παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Φώτης Κεχαγιάς και οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Κοζάνης και Οικονομικών, Παναγιώτης Πλακεντάς και Ηλίας Κάτανας. Ειδικότερα: Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, στις 8:45 π.μ. στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης και στις 9:30 στο 1ο ΕΠΑΛ Κοζάνης. Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Φώτης Κεχαγιάς, στις 9:00 π.μ. στο 4ο Γυμνάσιο Κοζάνης, στις 9:30 π.μ. στο 3ο ΓΕΛ Κοζάνης και στις 9:45 π.μ. στο 8ο Γυμνάσιο Κοζάνη. Ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς, στις 9:00 π.μ. στο Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο Λευκοπηγής και στις 11:00 π.μ. στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ηλίας Κάτανας, στις 9:30 π.μ. στο Δημοτικό Σχολείο και στις 10:00 π.μ. στο 4ο ΓΕΛ Κοζάνης.

Κορεσμός σε μαθητικό δυναμικό παρατηρείται στο 13ο δημοτικό σχολείο Κοζάνης με 360 μαθητές, στην περιοχή Αγίου Αθανασίου, λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης της περιοχής, γι’ αυτό το πάγιο αίτημα είναι η προσθήκη νέας πτέρυγας με 7 αίθουσες και γυμναστήριο. Προσθήκη χρειάζεται και στο 18ο δημοτικό σχολείο. Κατά τον αγιασμό, ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, δήλωσε ότι «οι μελέτες από πλευράς δήμου είναι έτοιμες», ενώ ο περιφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι οι δύο επεκτάσεις των σχολείων θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.

Χαμόγελα υπήρξαν και στο Βιοκλιματικό Γυμνάσιο στη ΖΕΠ, το οποίο λειτουργεί από φέτος με 85 μαθητές. Στον αγιασμό παραβρέθηκαν πολλοί γονείς, οι μαθητές και οι καθηγητές, ενώ παρέστησαν ο περιφερειακός διευθυντής Κώστας Κωνσταντόπουλος και οι βουλευτές Γιώργος Κασαπίδης της ΝΔ και Μίμης Δημητριάδης του ΣΥΡΙΖΑ.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας