Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Εκτός «ατζέντας» το μεταναστευτικό στη συνάντηση Χρυσοχοΐδη με δημάρχους-βουλευτές-αστυνομία – Αναβαθμίζονται οι κτιριακές υποδομές στη Δ. Μακεδονία – Νέα οχήματα στo στόλο της ΕΛΑΣ (video)

Εκτός «ατζέντας» το μεταναστευτικό στη συνάντηση Χρυσοχοΐδη με δημάρχους-βουλευτές-αστυνομία – Αναβαθμίζονται οι κτιριακές υποδομές στη Δ. Μακεδονία – Νέα οχήματα στo στόλο της ΕΛΑΣ (video)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Xωρίς να συζητηθεί το θέμα του μεταναστευτικού, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με δημάρχους και βουλευτές της περιοχής, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της αστυνομίας, σήμερα το πρωί στην αστυνομική διεύθυνση Κοζάνης.
Ο κ. Χρυσοχοϊδης είπε πως δεν έχει αρμοδιότητα στο μεταναστευτικό, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν τέθηκε το θέμα στη συνάντηση, ενώ ειδικότερα για τα θέματα που συζητήθηκαν, απάντησε πως επίκεινται αναβαθμίσεις των αστυνομικών υποδομών στη Δυτική Μακεδονία.

«Συνάντησα φίλους και συναγωνιστές στο χώρο της πολιτικής, αλλά και τους αξιωματικούς των τεσσάρων αστυνομικών διοικήσεων. Κάναμε έναν απολογισμό της στρατηγικής που εφαρμόζεται. Οι άνθρωποι εδώ κάνουν μια φιλότιμη προσπάθεια και έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Η περιφέρεια είναι ασφαλής, η αστυνομία είναι κοντά στους πολίτες. Φιλάμε τα σύνορα , που είναι ασφαλή και η χώρα μας είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα», τόνισε ο υπουργός αρχικά.

Σε υπηρεσιακά ζητήματα, ο κ. Χρυοχοΐδης τόνισε πως έρχονται 27 οχήματα ώστε να ενταχθούν στο στόλο της ΕΛΑΣ, ενώ γίνεται προσπάθεια να αν αναβαθμιστεί η κτιριακή υποδομή στις αστυνομικές διευθύνσεις, με νέο κτήριο στα Γρεβενά, νέο κτήριο που ξεκίνησε στην Καστοριά, ενεργειακή αναβάθμιση του αστυνομικού κτηρίου στην Πτολεμαΐδα και μια σειρά άλλων ενεργειών.  Επίσης, οι αστυνομικοί εξοπλίζονται με είδη αστυνομικής ασφάλειας.

Οι δήμαρχοι και οι βουλευτές έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο χώρο της ασφάλειας, λέγοντας πως σε συνεργασία με την περιφέρεια, η συνεργασία που υπάρχει είναι θετική, ανέφερε ο κ. Χρυσοχοϊδης, κάνοντας λόγο για «κοινωνικό συμβόλαιο», με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης αναφέρθηκε και στη Δυτική Μακεδονία στη μεταλιγνιτική εποχή, λέγοντας πως είναι ένα στοίχημα για το πως θα αναζωογονηθούν περιοχές που περιέρχονται σε κρίση. «Πρέπει να δούμε τη μετάβαση σαν ευκαιρία για να διαμορφώσουμε μια νέα οικονομία», τόνισε χαρακτηριστικά», είπε ο ίδιος, κάνοντας λόγο για μια μεγάλη «προίκα» που είναι το ανθρώπινο δυναμικό της ΔΕΗ, που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για «μεγάλες και παραγωγικές επενδύσεις».

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας