Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Εκτός οι μονάδες του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου- Βάζουν σε κίνδυνο την τηλεθερμανση Κοζάνης- Μήνυμα Μαλουτα στη ΔΕΗ (video)

Εκτός οι μονάδες του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου- Βάζουν σε κίνδυνο την τηλεθερμανση Κοζάνης- Μήνυμα Μαλουτα στη ΔΕΗ (video)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Το ζητούμενο από τη ΔΕΗ να μπαίνουν εντός του ενεργειακού συστήματος τόσες λιγνιτικές μονάδες ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ενεργειακές μονάδες της τηλεθέρμανσης, τόνισε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, σε δηλώσεις του από την Κοζάνη και τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Να σημειωθεί πως από τις μονάδες του Αγίου Δημητρίου δουλεύει μόνο η 5η μονάδα και η 3 και η 4 είναι εκτός.

Ο κ. Μαλούτας με αφορμή την αυξημένη ζήτηση τηλεθέρμανσης αυτές τις ημέρες , λόγω χαμηλών θερμοκρασιών, αναφέρθηκε στην ανεπάρκεια θερμικής ισχύος που σημειώθηκε, ως αποτέλεσμα να χρειαστεί να δουλεύουν στο…φουλ τα λεβητοστάσια της τηλεθέρμανσης Κοζάνης προκειμένου να καλυφθούν οι θερμικές ανάγκες στην πόλη.

Οι λιγνιτικές ανάγκες δεν μπαίνουν στο σύστημα λόγω των οριακών τιμών του συστήματος, με τον δήμαρχο να τονίζει πως «διεκδικούμε και απαιτούμε από τη ΔΕΗ να μπαίνουν τόσες μονάδες ώστε να καλύπτεται το σύστημα», είπε χαρακτηριστικά, επισημένοντας τα κενά της συμφωνίας που υπογράφηκε με τις τηλεθερμάνσεις και τη ΔΕΗ, μια συμφωνία που έφερε αύξηση τιμής, όπως είπε ο κ. Μαλούτας και καθόλου εξασφάλιση της θερμικής ισχύος.

Αν συνεχιστεί το πρόβλημα θα υπάρξει ζήτημα, επεσήμανε επίσης ο κ. Μαλούτας, λέγοντας πως αν αυτό …τραβήξει μακροπρόθεσμα θα οδηγήσει το δήμο σε αναπροσαρμογή της τιμολογιακής του πολιτικής.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας