Αρχική > Ελλάδα > Εκσυχρονίζεται το Δημόσιο: Τι θα αλλάξει με τη σύνδεση ΑΣΕΠ και Κτηματολογίου με το ΥΠΕΣ και την ΑΑΔΕ

Εκσυχρονίζεται το Δημόσιο: Τι θα αλλάξει με τη σύνδεση ΑΣΕΠ και Κτηματολογίου με το ΥΠΕΣ και την ΑΑΔΕ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ενα μεγάλο μεταρρυθμιστικό «κύμα» που θα αλλάξει τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης αναμένεται να ξεκινήσει στο άμεσο διάστημα.

Μέχρι τον Οκτώβριο του 2021 θα έχει ολοκληρωθεί η οργάνωση του Εθνικού Μητρώου Διαδικασιών (ΕΜΔ), το οποίο θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο για την τυποποίηση της λειτουργίας του Δημοσίου. Στο Εθνικό Μητρώο Διαδικασιών θα καταχωρηθεί το σύνολο των φυσικών και ψηφιακών διαδικασιών του Δημοσίου. Η λειτουργία του ΕΜΔ θα συμβάλλει στον περιορισμό της γραφειοκρατίας και στην αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο, καθώς εισάγει τη λογική της τυποποίησης των διαδικασιών στη δημόσια διοίκηση προκειμένου να μην διεκπεραιώνονται διαφορετικά από τις υπηρεσίες.

Δημόσιο: Διασύνδεση ΑΣΕΠ-Κτηματολογίου με ΥΠΕΣ και ΑΑΔΕ
Μέσω του ΕΜΔ πολίτες και επιχειρήσεις θα ενημερώνονται για όλες τις ενέργειες που θα πρέπει να κάνουν στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο από ένα σημείο αναφοράς, δίχως να χρειάζεται να επισκέπτονται διαφορετικές ιστοσελίδες δημοσίων υπηρεσιών, πολλές εκ των οποίων δεν έχουν επικαιροποιηθεί.
Πηγή: iefimerida.gr 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Κι επίσημα η ημερομηνία που βάζει «ταφόπλακα» στα sms στο 13033

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο τέλος ...