Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εκστρατεία για τον εμβολιασμό ενηλίκων σε 19 δήμους μεταξύ αυτών και σε Κοζάνη – Γρεβενά

Εκστρατεία για τον εμβολιασμό ενηλίκων σε 19 δήμους μεταξύ αυτών και σε Κοζάνη – Γρεβενά

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print


Έμφαση θα δοθεί στον εμβολιασμό κατά της γρίπης, της πνευμονίας και του έρπητα ζωστήρα

Εκστρατεία ενημέρωσης για τον εμβολιασμό των ενηλίκων ξεκινά το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) σε 19 δήμους της χώρας.

Η εκστρατεία ενημέρωσης αφορά 19 δήμους της Ελλάδας, με 11 από αυτούς να βρίσκονται στην Αττική (Αγ. Ανάργυροι, Άλιμος, Ηλιούπολη, Ηράκλειο, Ίλιον, Καλλιθέα, Κορυδαλλός, Μαρούσι, Π. Φάληρο, Περιστέρι, Ν. Φιλαδέλφεια – Ν. Χαλκηδόνα) και οκτώ σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, στη Θεσσαλονίκη (Αμπελόκηποι – Μενεμένη και Κορδελιό – Εύοσμος), και σε Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Καβάλα, Ιωάννινα, Γρεβενά και Κοζάνη.

Στους αναφερόμενους δήμους θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ημερίδες που θα αφορούν σε τρεις βασικές ασθένειες των ενηλίκων που προλαμβάνονται με τον εμβολιασμό (γρίπη, πνευμονία και έρπητα ζωστήρα) και θα πραγματοποιηθούν στα κεντρικά ΚΑΠΗ των δήμων, ενώ η πρόσκληση του κοινού θα γίνει μέσα από τις δημοτικές δομές, με την αποστολή ηλεκτρονικών προσκλήσεων, την ανάρτηση αφισών σε επιλεγμένα σημεία κλπ. Ομιλητές θα είναι έγκριτοι ιατροί-λοιμωξιολόγοι, μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η σωστή επιστημονική ενημέρωση για τους εμβολιασμούς ενηλίκων σε όσο το δυνατόν περισσότερους δημότες.

Το ΕΔΔΥΠΠΥ φιλοδοξεί να ολοκληρώσει το πρόγραμμα μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, διάστημα κρίσιμο για την έναρξη των εμβολιασμών των ενηλίκων για ασθένειες, όπως η γρίπη και η πνευμονία.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, εξήγησε ότι «η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα εμβολιαστικά προγράμματα τόσο για τον παιδικό όσο και για τον ενήλικα πληθυσμό. Ο εμβολιασμός ως πράξη ατομικής ευθύνης έχει επιπλέον σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις όπως η ανοσία της κοινότητας και η προστασία συγκεκριμένων ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.  Επίσης η μείωση της επίπτωσης της νόσου που επιτυγχάνεται είναι μεγαλύτερη, καθώς ο εμβολιασμός μειώνει την εξάπλωση των μολυσματικών παραγόντων. Απαιτείται δέσμευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων του συστήματος υγείας (Δημόσιες Αρχές, Ιατρική Κοινότητα, Βιομηχανία) για την ολοκληρωμένη ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα οφέλη του εμβολιασμού αλλά και για τις θανατηφόρες συνέπειες από την απόρριψή του. Στο πλαίσιο αυτό εμείς σήμερα συμβάλουμε με τη διενέργεια της συγκεκριμένης εκστρατείας σε συνεργασία με δήμους-μέλη μας από όλη τη χώρα για τη σωστή ενημέρωση των εμβολιασμών των ενηλίκων για τη γρίπη, την πνευμονία και τον έρπητα ζωστήρα».

Ο κ. Παναγιώτης Γαργαλιάνος-Κακολύρης, MD. PhD, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, υπογράμμισε το γεγονός ότι η χώρα μας υπολείπεται του καθορισμένου στόχου των Διεθνών Οργανισμών Υγείας όσο και των Ειδικών Επιστημονικών Εταιρειών αναφορικά με τους εμβολιασμούς.

 

Πηγή: in.gr

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team