Αρχική > Ελλάδα > Εκλογές κοινωνικοποίησης εργαζομένων στις εταιρείες του ομίλου ΔΕΗ – Για τους εκπροσώπους τους στα Δ.Σ. ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ

Εκλογές κοινωνικοποίησης εργαζομένων στις εταιρείες του ομίλου ΔΕΗ – Για τους εκπροσώπους τους στα Δ.Σ. ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Κάλπες στους εργασιακούς χώρους των εργαζομένων στις εταιρείες του ομίλου ΔΕΗ στήνονται από αύριο Τρίτη 14 Μαΐου, προκειμένου οι εργαζόμενοι να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στα διοικητικά συμβούλια της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ.

Οι εκλογές για τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα Δ.Σ σε  ΔΕΗ διεξάγονται την Τρίτη 14 και την Τετάρτη 15 Μαΐου, οι εκλογές σε ΔΕΔΔΗΕ 15 Μαΐου και στον ΑΔΜΗΕ 16 Μαΐου.

Στις εκλογές κοινωνικοποίησης των εργαζομένων του ομίλου ΔΕΗ παίρνουν μέρος τρία ψηφοδέλτια, καθώς αποσύρθηκε τελευταία στιγμή- το μεσημέρι  της Δευτέρας, ένα τέταρτο ψηφοδέλτιο που είχε κατατεθεί, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Ειδικότερα στις εν λόγω εκλογές οι εργαζόμενοι καλούνται να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους μεταξύ των πολλών υποψηφίων που συμμετέχουν στα τρία ψηφοδέλτια που κατεβαίνουν στις εκλογές κοινωνικοποίησης.

-Το ψηφοδέλτιο «Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων» (ΔΑΚΕ), που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία

-Το ψηφοδέλτιο «Ενωτικό Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων» (ΕΑΜΕ) που στηρίζεται από δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ

-Το ψηφοδέλτιο «Αγωνιστική Συνεργασία», που στηρίζεται από δυνάμεις του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ).

Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις με ανακοινώσεις τους καλούν τους εργαζόμενους σε ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογικές διαδικασίες για να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στα ανώτατα όργανα διοίκησης των επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονται, τονίζοντας πως η συμμετοχή τους θα κρίνει και το πόσο όσο ισχυρή θα είναι η φωνή τους στα ανώτατα όργανα διοίκησης.

«Είμαστε η φωνή της αλήθειας της διεκδίκησης και όχι της στείρας ανέξοδης επαναστατικότητας που καταλήγει με μία θέση στον κομματικό μηχανισμό», τονίζει μεταξύ άλλων η ΔΑΚΕ στη διακήρυξή της, καλώντας στη στήριξη του ψηφοδελτίου της.

«Όχι διαμαρτυρία αλλά αντίσταση, Όχι άμυνα αλλά αντεπίθεση», είναι το σύνθημα του ΕΑΜΕ, το οποίο καλεί σε στήριξη ασυμβίβαστων υποψηφίων.

Η «Αγωνιστική Συνεργασία» καλεί τους εργαζόμενους σε ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και να εκλέξουν αγωνιστές υποψηφίους.

Σημαντικός θεσμός

Το δικό του μήνυμα συμμετοχής στις εκλογές κοινωνικοποίησης των εργαζομένων στη ΔΕΗ στέλνει μέσω του «e-ptolemeos.gr» ο ένας από τους δύο νυν εκπροσώπους των εργαζομένων της ΔΕΗ στο Δ.Σ. της επιχείρησης και εκ νέου υποψήφιος, Παντελής Καραλευθέρης, τονίζοντας: «Ο θεσμός των εκπροσώπων των εργαζομένων είναι σημαντικός θεσμός, διότι οι εκπρόσωποί τους είναι τα μάτια και τα αυτά τους στα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών του ομίλου ΔΕΗ». Ο κ. Καραλευθέρης κάλεσε όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΔΕΗ «να συμμετέχουν στις εκλογές αυτές για να στηρίξουν την αξία του θεσμού της εκπροσώπησης των εργαζομένων στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.»

Κάνοντας μάλιστα έναν μίνι απολογισμό για τη στάση που κράτησε τα τελευταία 3 χρόνια στο Δ.Σ. της ΔΕΗ, ο κ. Καραλευθέρης είπε τα εξής: «Σε ό,τι με αφορά, με τη στάση μου σε δύσκολες αποφάσεις την περασμένη περίοδο, ήμουν κόντρα στις αποφάσεις και τους νόμους της Βουλής, καταψήφισα το ξεπούλημα της επιχείρησης και σε συνεργασία με το συνδικάτο (ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ) και τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ διατράνωσα το λόγο των εργαζομένων μέσα στο Δ.Σ. της ΔΕΗ. Θα συνεχίσω να κάνω το ίδιο, υλοποιώντας τις ομόφωνες αποφάσεις του συνδικάτου και της παράταξης στην οποία ανήκω, της ΔΑΚΕ».

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Καστοριά: Γέφυρα σωτηρίας για τη διάσωση τραυματισμένου ζαρκαδιού στο Νεστόριο

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Γέφυρα σωτηρίας στήθηκε χθες το βράδυ στο Νεστόριο Καστοριάς για τη διάσωση ενός τραυματισμένου ζαρκαδιού, στην οποία συμμετείχαν ...