Αρχική > Αρθρογραφία > Εκλογές και πάθος για εξουσία, Του Χρυσοβέργη Κρυσταλλίδη

Εκλογές και πάθος για εξουσία, Του Χρυσοβέργη Κρυσταλλίδη

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Απέχουμε λίγες μόνο ώρες από τις εκλογές, έχω παρακολουθήσει πάρα πολλές συζητήσεις και αναλύσεις, σε μια προσπάθεια να καταλάβω ποιο είναι τελικά το διακύβευμα των εκλογών και ποιο θα είναι το όφελος για τους πολίτες και για την πατρίδα, όταν αυτές περατωθούν με το καλό.

Το συμπέρασμα που βγάζω, είναι ότι ούτε αυτός που τις προκάλεσε δεν είναι σε θέση να τεκμηριώσει την απόφασή του αυτή.

Καταλήγω στο συμπέρασμα αυτό, έχοντας στο μυαλό μου την νωπή εντολή που έλαβε ο Α. Τσίπρας στις 25 Ιανουαρίου, για να καταργήσει όλους τους νόμους της λιτότητας, τον ΕΝΦΙΑ και τόσα όσα υποσχέθηκε με μεγαλοστομία τότε. Aντ” αυτού, έκλεισε τις τράπεζες , προκάλεσε τεράστια ζημιά στην εικόνα της πατρίδας και στις συμμαχίες της στο εξωτερικό, προκάλεσε 17 χιλιάδες επιπλέον απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα ως συνέπεια των capital controls, έπληξε τον τουρισμό και τον ιδιωτικό τομέα στο σύνολό του, ήταν ασυνεπής στο 100% του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, στη θέση του οποίου έφερε το πιο σκληρό μνημόνιο που υπάρχει σε σύγχρονη χώρα. Διόγκωσε τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα με την ανεπάρκεια, τη φλυαρία και ανετοιμότητά του.

Τώρα, 8 μήνες μετά, προκαλεί εκλογές και ζητάει εντολή να εφαρμόσει το μνημόνιο, υποσχόμενος ότι παράλληλα θα τρέχει και ένα άλλο δικό του πρόγραμμα…. προφανώς το ψέμα είναι το δυνατό του σημείο και ο περιούσιος λαός τον ακολουθεί απογοητευμένος από τους πολιτικούς και τις πολιτικές των κομμάτων της μεταπολίτευσης.

TSIPRAS14112010 - Αντίγραφο

Δεν μπορώ να διακρίνω στην σκέψη μου, αν είναι λυπηρό ή αστείο το να βλέπω όλους αυτούς που λίγους μήνες πριν εκτόξευαν λάσπη και χλεύη σε όποιον είχε αντίθετη γνώμη από την δική τους, σε όποιον είχε να πει κάτι για μεταρρυθμίσεις, κάτι υπέρ του μνημονίου. Υπερασπιζόταν με πάθος τα τερατώδη ψέματά τους και συνεχίζουν να το κάνουν αυτό, αλλά τώρα πια πετώντας λάσπη μεταξύ αλλήλων στα παράθυρα των τηλεοράσεων, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να σώσουν ότι μπορούν από την ιδεολογία τους και για τους εαυτούς τους μια θέση στην εξουσία. Σιγά να μην τους νοιάζει η ανεργία, σιγά να μην τους νοιάζει η άρση των capital controls, σιγά να μην τους νοιάζει η ανάπτυξη και το πως θα φθάσουμε σε αυτή, σιγά να μην τους νοιάζει η δημιουργία θέσεων εργασίας, σιγά να μην τους νοιάζει η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος…. νοιάζονται όμως για το πως θα κρατήσουν μια θέση στην εξουσία ή μια θέση στην κούρσα διαδοχής στο κόμμα, νοιάζονται για το ποιος είναι περισσότερο αριστερός και επαναστάτης, νοιάζονται γα τα μικρά και ασήμαντα και όχι για τα μεγάλα και σπουδαία.

Ο Α. Τσίπρας, έστω και στο και πέντε, έκανε στροφή στη σκληρή πραγματικότητα και έβαλε φρένο σε αυτούς που ονειρευόταν δραχμές , λαϊκή δημοκρατία, επαναστάσεις, μπούκες στο νομισματοκοπείο κ.λπ…..

Εμείς, οι πολίτες, καλούμαστε να βάλουμε τέλος στον ατελείωτο λαϊκισμό του Αλέξη, στο ψέμα και στον κρατισμό, μόνη λύση είναι η εθνική συνεννόηση και η συνεργασία πέρα από κόμματα και ιδεολογίες-ιδεοληψίες….

Δεν έχω πρόθεση να επηρεάσω την πρόθεση ψήφου όσων διαβάσουν αυτές τις γραμμές, αλλά να τονίσω το πάθος και τη βουλιμία για εξουσία του ανδρός, βασιζόμενη στην υποκρισία, στο ψέμα και στις αυταπάτες… το ψέμα και οι αυταπάτες όμως έχουν κοντά πόδια και γρήγορα ανατρέπονται!

Η Πατρίδα πάνω από όλα.

Χρυσοβέργης Κρυσταλλίδης

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Σούλης Κρυσταλλίδης

Χρυσοβεργης Κρυσταλλιδης...επώνυμο συνώνυμο των κουφωμάτων αλουμινίου! Σπούδασε Ηλεκτρολόγος μηχανικός Τ.Ε. Αν και γράφει με το αριστερό...αρθρογραφεί φιλελεύθερα!