Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Έκκληση βοήθειας για τον μικρό Ανδρέα από το Πρωτοχώρι Κοζάνης – H περιπέτεια της υγείας του

Έκκληση βοήθειας για τον μικρό Ανδρέα από το Πρωτοχώρι Κοζάνης – H περιπέτεια της υγείας του

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΟ μικρός Ανδρέας (σ.σ. γιος του Ιάσωνα Τσιλιγγιρίδη από το Πρωτοχώρι), που η ιστορία του έχει συγκινήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει δώσει ήδη έναν τεράστιο αγώνα επιβίωσης που φαίνεται να κερδίζει, μετά από επέμβαση στον εγκέφαλο για κακοήθη όγκο και εξαντλητικές χημειοθεραπείες. Πλέον, για να πραγματοποιηθεί μια ακόμη κρίσιμη θεραπεία, μπορούν να βοηθήσουν όσοι μπορούν.

Η προγραμματισμένη εισαγωγή του σε ιταλικό κέντρο για την θεραπεία του βρίσκεται σε αναμονή, καθώς η ακτινοβολία που απαιτείται δεν πραγματοποιείται στην Ελλάδα. Η εισαγωγή του στο κέντρο έχει οριστεί για τις 16 Απριλίου, αλλά δεν έχει εγκριθεί ακόμη από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ, που συνεδριάζει κάθε Τρίτη. Όλοι ελπίζουν αυτή η έγκριση να γίνει στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση, την επόμενη Τρίτη.

Ο μικρός Ανδρέας προσήλθε σε κωματώδη κατάσταση το Νοέμβριο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (ΠΓΝΠ).

Διασωληνώθηκε άμεσα και ακολούθως υποβλήθηκε σε MRI εγκεφάλου, που ανέδειξε μεγάλο όγκο στο επίπεδο της παρεγκεφαλίδας, και επαπειλούμενο -λόγω της πίεσης από τον όγκο- εγκολεασμό του προμήκη μυελού. Επίσης αναδείχθηκαν πολλαπλές μεταστατικές εστίες σε όλο το μήκος του νωτιαίου μυελού. Υποβλήθηκε σε ένα εργώδες χειρουργείο, όπου αφαιρέθηκε ο όγκος.

Ο όγκος και οι μεταστάσεις

Η ιστολογική γνωμάτευση επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για κακοήθη όγκο του κεντρικού νευρικού συστήματος, του τύπου του νευροβλαστώματος.

Ακολούθησαν έξι μήνες συστηματικής χημειοθεραπείας με πολλές και σημαντικές επιπλοκές στην Παιδο-Ογκολογική Μονάδα «Ελπίδα».

Μετά την ολοκλήρωση των θεραπειών υποβλήθηκε σε νέα MRI, όπου φάνηκε σχεδόν πλήρης υποχώρηση των μεταστάσεων.

Image

Ο έκτοπος νεφρός

Ενώ από την αρχή ήταν γνωστό ότι θα χρειαστεί να υποβληθεί και σε ακτινοβολία, και μετά από έξι μήνες νοσηλείας, έγινε αντιληπτό από τους θεράποντες ιατρούς ότι το παιδί έχει έκτοπο νεφρό που παρεμβάλλεται στο πεδίο της ακτινοβόλησης και υφίσταται σημαντικός κίνδυνος λειτουργικής έκπτωσης του νεφρού. Για το λόγο αυτό και επιτακτικά άμεσα (εντός 10 ημερών) οι θεράποντες συστήνουν ακτινοβολία με πρωτόνια (εξαιρετικά στοχευμένη ακτινοβολία), η οποία όμως δεν γίνεται στην Ελλάδα. Επικοινωνούν οι ίδιοι με Παιδο-ογκολογικό κέντρο στην Ιταλία και λαμβάνουν θετική απάντηση. Η προγραμματισμένη εισαγωγή του παιδιού στο Ιταλικό κέντρο έχει ορισθεί για τις 16 Απριλίου.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Ο χρόνος πιέζει και η μετάβαση αυτή πρέπει να πάρει το συντομότερο τη σχετική έγκριση από το Α.Υ.Σ., το οποίο συνεδριάζει κάθε Τρίτη.

Όλοι ελπίζουν αυτή η έγκριση να γίνει στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση, την επόμενη Τρίτη.

Έχει δώσει ήδη έναν τεράστιο αγώνα επιβίωσης που φαίνεται να κερδίζει, μετά από επέμβαση στον εγκέφαλο για κακοήθη όγκο και εξαντλητικές χημειοθεραπείες.
Τώρα πρέπει να μεταβεί άμεσα σε Παιδο-Ογκολογικό κέντρο στην Ιταλία για να υποβληθεί σε συνεδρίες Ακτινοθεραπείας με πρωτόνια, μια μέθοδο που δυστυχώς δεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα.
Σας παρακαλώ. Ας τον βοηθήσουμε όλοι να κερδίζει τη μάχη για τη ζωή. Γιατί ένα παιδί δεν ανήκει σε κανέναν.
Γιατί ένα παιδί δικαιούται να ζήσει και να είναι χαρούμενο.
Η οποιαδήποτε συνδρομή σας μετράει.
Ιάσων Τσιλιγκαρίδης
Τράπεζα Πειραιώς
GR2801722750005275071415411

 

Image

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

ΕΟΔΥ: 2.854 νέα κρούσματα σήμερα Παρασκευή – Αύξηση στην ΠΕ Κοζάνης – Πόσα εντοπίζονται στη Δ. Μακεδονία

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Κορωνοϊός: 2.854 νέα κρούσματα – 7 θάνατοι – 130 διασωληνωμένοι Στη Δυτική Μακεδονία εντοπίζονται: 5 στην ΠΕ Γρεβενών,  ...