Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Περισσότερη αυτοδιοίκηση αντίδοτο στην γραφειοκρατική διοίκηση – Τονίστηκε στην εκδήλωση γραμματείας Τ.Α. της ΝΔ στην Κοζάνη

Περισσότερη αυτοδιοίκηση αντίδοτο στην γραφειοκρατική διοίκηση – Τονίστηκε στην εκδήλωση γραμματείας Τ.Α. της ΝΔ στην Κοζάνη

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email
Print this page
Print

Πιστεύουμε βαθύτατα ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να είναι η λύση στα βαθύτατα αδιέξοδα της χώρας, υπογράμμισε από την Κοζάνη ο γραμματέας της Τ.Α. της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Κοβεντάρειο, παρουσία αυτοδιοικητικών στελεχών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και μίλησαν επίσης, ο Κώστας Κοντογιώργος, βουλευτής Ευρυτανίας της ΝΔ και πρώην νομάρχης, ο Γιώργος Γεωργαντάς, βουλευτής Κιλκίς και Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ και ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Φλώρινας, Ιωάννης Βοσκόπουλος. Ο υπεύθυνος της αυτοδιοίκησης Τ. Γαϊτάνης, περιγράφοντας τα αδιέξοδα στα οποία προαναφέρθηκε, σημείωσε το γραφειοκρατικό και συγκεντρωτικό κράτος που δομήθηκε, αποτελώντας το «μεγαλύτερο θεσμικό πρόβλημα». Αναφέρθηκε στο πλήθος προβλημάτων που αντιμετωπίζει η αυτοδιοίκηση, όπως ο περιορισμός των οικονομικών πόρων, η γραφειοκρατία, η επικάλυψη αρμοδιοτήτων και ένα αναχρονιστικό ελεγκτικό πλαίσιο. Πρόσθεσε πως «λύση στα παραπάνω προβλήματα είναι η περισσότερη εμπιστοσύνη στην αυτοδιοίκηση, περισσότερη αποκέντρωση. Η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί μία αυτοτελή και αυτοδύναμη αυτοδιοίκηση που σταδιακά θα πάρει περισσότερη  άσκηση εξουσίας σε σχέση με το κεντρικό κράτος».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, ο δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, αντιδήμαρχοι, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και αυτοδιοικητικά στελέχη, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κοζάνης Παντελής Καρακασίδης και στελέχη του κόμματος.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας