Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Περισσότερη αυτοδιοίκηση αντίδοτο στην γραφειοκρατική διοίκηση – Τονίστηκε στην εκδήλωση γραμματείας Τ.Α. της ΝΔ στην Κοζάνη

Περισσότερη αυτοδιοίκηση αντίδοτο στην γραφειοκρατική διοίκηση – Τονίστηκε στην εκδήλωση γραμματείας Τ.Α. της ΝΔ στην Κοζάνη

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Πιστεύουμε βαθύτατα ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να είναι η λύση στα βαθύτατα αδιέξοδα της χώρας, υπογράμμισε από την Κοζάνη ο γραμματέας της Τ.Α. της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Κοβεντάρειο, παρουσία αυτοδιοικητικών στελεχών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και μίλησαν επίσης, ο Κώστας Κοντογιώργος, βουλευτής Ευρυτανίας της ΝΔ και πρώην νομάρχης, ο Γιώργος Γεωργαντάς, βουλευτής Κιλκίς και Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ και ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Φλώρινας, Ιωάννης Βοσκόπουλος. Ο υπεύθυνος της αυτοδιοίκησης Τ. Γαϊτάνης, περιγράφοντας τα αδιέξοδα στα οποία προαναφέρθηκε, σημείωσε το γραφειοκρατικό και συγκεντρωτικό κράτος που δομήθηκε, αποτελώντας το «μεγαλύτερο θεσμικό πρόβλημα». Αναφέρθηκε στο πλήθος προβλημάτων που αντιμετωπίζει η αυτοδιοίκηση, όπως ο περιορισμός των οικονομικών πόρων, η γραφειοκρατία, η επικάλυψη αρμοδιοτήτων και ένα αναχρονιστικό ελεγκτικό πλαίσιο. Πρόσθεσε πως «λύση στα παραπάνω προβλήματα είναι η περισσότερη εμπιστοσύνη στην αυτοδιοίκηση, περισσότερη αποκέντρωση. Η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί μία αυτοτελή και αυτοδύναμη αυτοδιοίκηση που σταδιακά θα πάρει περισσότερη  άσκηση εξουσίας σε σχέση με το κεντρικό κράτος».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, ο δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, αντιδήμαρχοι, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και αυτοδιοικητικά στελέχη, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κοζάνης Παντελής Καρακασίδης και στελέχη του κόμματος.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας