Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Παραπολιτικά > Επίκαιρος > Είναι καιρός να αρχίσει η μετάδοση μέσω Διαδικτύου για τις ΔΗΜΟΣΙΕΣ συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας

Είναι καιρός να αρχίσει η μετάδοση μέσω Διαδικτύου για τις ΔΗΜΟΣΙΕΣ συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Άρχισαν επιτέλους να γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Εορδαίας. Η πρεμιέρα έγινε στη συνεδρίαση της 19ης Ιανουαρίου. Όπως είναι γνωστό, έως και τώρα – και μετά από 1 χρόνο πανδημίας – οι συνεδριάσεις γινόταν μέσω e-mail, δηλαδή δια περιφοράς, χωρίς να επιτρέπεται η διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών του σώματος.

Εδώ και αρκετούς μήνες, οι συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων των όμορων Δήμων (πχ Αμυνταίου ή Κοζάνης), γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης. Έτσι δίνεται η ευκαιρία να υπάρχει συζήτηση επί των πολύ σοβαρών θεμάτων που υπερψηφίζονται ή καταψηφίζονται.
Πέραν αυτού, υπάρχει και ένα άλλο σοβαρό θέμα, αυτό της δυνατότητας των πολιτών και των ΜΜΕ να παρακολουθήσουν τις συνεδριάσεις μέσω Διαδικτύου, παρακάμπτοντας τους υγειονομικούς περιορισμούς. Ακόμα και στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη της συνεδρίασης του ΔΣ Εορδαίας, δεν υπήρχε δυνατότητα παρακολούθησης για το κοινό.
Καλό θα είναι, να μεριμνήσει άμεσα το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας που είναι και υπεύθυνο για τη διεξαγωγή των συνεδριάσεων, να φροντίσει να αποκατασταθεί το έλλειμμα ενημέρωσης.
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου με Φυσική Παρουσία 14/9/2020:
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου με Τηλεδιάσκεψη: 23/11/2020:
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης* με Τηλεδιάσκεψη: 16/11/2020:
*Σημειώνεται πως οι συνεδριάσεις του ΔΣ Κοζάνης, μεταδίδονται εδώ και χρόνια από τα κανάλια του Δ. Κοζάνης μέσω της πλατφόρμας του Youtube.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

ΕΟΔΥ: 1.165 νέα κρούσματα σήμερα (8/3) – Πόσα εντοπίζονται στην ΠΕ Κοζάνης και στις ΠΕ Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Στα 1.165 τα νέα κρούσματα – 477 οι διασωληνωμένοι, 39 θάνατοι Στη Δ. Μακεδονία εντοπίζονται: 2 νέα κρούσματα ...