Αρχική > Ελλάδα > Εγκαινιάστηκε η Ιόνια Οδός, ο δρόμος που αλλάζει τη μοίρα της Ηπείρου

Εγκαινιάστηκε η Ιόνια Οδός, ο δρόμος που αλλάζει τη μοίρα της Ηπείρου

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Είναι πολύ μεγάλη χαρά όταν βλέπεις, αυτό για το οποίο έγραφες για 10 χρόνια, να περνά στην καθημερινότητα μίας ολόκληρης περιοχής της Ελλάδας. Η Ιόνια Οδός, εγκαινιάστηκε πριν από λίγο με κάθε επισημότητα από τον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα και πλήθος επισήμων αλλά κι απλού κόσμου. Η ιστορία σήμερα γράφει ότι η Ήπειρος, έχει τον δικό της δρόμο που μπορεί να αλλάξει τη μοίρα της προς το καλύτερο. Για την Αιτωλοακαρνανία ισχύει το ίδιο και ήδη οι περιοχές αυτές μετράνε κέρδη πριν καλά-καλά ο δρόμος λειτουργήσει. Αυξήθηκαν οι διελεύσεις και σύμφωνα με πρόχειρα στοιχεία από τον παραχωρησιούχο στο ypodomes.com καθημερινά διασχίζουν τον δρόμο περίπου 7.100 οχήματα αριθμός αρκετά μεγαλύτερος από τις προβλέψεις.

Σήμερα, ήταν όλοι στα εγκαίνια. Από τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Υποδομών και σχεδόν σύσσωμη την ηγεσία του Υπουργείου, βουλευτές από όλα τα κόμματα, οι Περιφερειάρχες Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, φορείς πολίτες, έζησαν αυτή την ιστορική στιγμή που η Ιόνια Οδός είναι επίσημα στην καθημερινότητα μας. Η χαρά και η ικανοποίηση ήταν εμφανής σε όλους και από σήμερα το κατασκευαστικό έργο περνά σε δεύτερη μοίρα και κυριαρχεί η λειτουργία. Εμπειρικά, μπορώ να σας αναφέρω ότι η διαδρομή Αθήνα-Ιωάννινα τηρώντας το όρια ταχύτητας είναι 3 ώρες και 40 λεπτά, και η διαδρομή Αντίρριο-Ιωάννινα 1 ώρα και 40 λεπτά. Η οδηγική εμπειρία είναι μοναδική ενώ η Ιόνια Οδός, άνετα κατατάσσεται πλέον όχι μόνο ως ένας σύγχρονος ασφαλής αυτοκινητόδρομος αλλά και ως ένας άξονας που περιβάλλεται από ασύγκριτη φυσική ομορφιά μιας και από τη θάλασσα του Πατραϊκου Κόλπου, συνεχίζεις βλέποντας τη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, της λίμνες της Αιτωλίας, τα δάση της Άρτας και τους ορεινούς όγκους της Πίνδου μέχρι να φτάσεις στην πεδιάδα των Ιωαννίνων.

Στα σημερινά εγκαίνια έγινε λόγος για την ανάγκη της επέκτασης της Ιόνιας Οδού μέχρι τα Ελληνό-Αλβανικά σύνορα με την κατασκευή του Ιωάννινα-Κακαβιά, τη σύνδεση με την Πρέβεζα και τα Τζουμέρκα, το Αγρίνιο αλλά και την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου-φάντασμα της Αμβρακίας Οδού (Άκτιο-Αμβρακία). Το βέβαιο είναι ότι η λειτουργία του νέου αυτοκινητόδρομου θα μεταμορφώσει άμεσα τις οδικές μεταφορές σε Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο, θα μειώσει γεωμετρικά τις χρονοαποστάσεις και θα αναδείξει περιοχές που μέχρι σήμερα παρέμεναν «ερμητικά» κλειστές στον κόσμο. Ένας νέος εμπορικός δρόμος είναι πλέον διαθέσιμος.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ….

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team