Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Πολιτική > «Έγκαιρη και συνολική αποζημίωση των αγροτών από τον ΕΛΓΑ» – Σε τηλεδιάσκεψη με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ ο Γιώργος Αμανατίδης (δελτίο τύπου)

«Έγκαιρη και συνολική αποζημίωση των αγροτών από τον ΕΛΓΑ» – Σε τηλεδιάσκεψη με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ ο Γιώργος Αμανατίδης (δελτίο τύπου)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Σε τηλεδιάσκεψη που έγινε τη Δευτέρα 21/09/2020 συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης Θεόδωρος και οι Βουλευτές Νομών Πέλλας κ. Σταμενίτης Διονύσιος, Κοζάνης κ. Αμανατίδης Γιώργος, Ημαθίας κ. Τσαβδαρίδης Λάζαρος και Καρδίτσας κ. Κωτσός Γιώργος.

Η τηλεδιάσκεψη προγραμματίστηκε κατά τη συνάντηση που έγινε μεταξύ των παραπάνω Βουλευτών και του Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζου Ανδρέα.

Αντικείμενό της ήταν η συνέχιση της επιχορήγησης του ΕΛΓΑ μέχρι ποσοστό 20% επί των αναμενόμενων εσόδων του βάσει του ν. 3877/2010, όπως πολύ επιτυχημένα και έγκαιρα έγινε πρόσφατα για τις ζημίες του 2019 σε συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη Μάκη και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ. Ιδανικά το ποσό της επιχορήγησης δεν θα πρέπει να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αφού συζητήθηκε και συμφωνήθηκε η αναγκαιότητα, η θετική επίδραση και αποδοχή που είχε από τον αγροτικό κόσμο η πρόσφατη καταβολή του υπόλοιπου 35% των αποζημιώσεων έτους 2019 ύψους 35 εκατ. ευρώ, η υποχρέωση του ΕΛΓΑ να ανταποκρίνεται το συντομότερο δυνατό στις ασφαλιστικές υποχρεώσεις που αποτελούν και δικαίωμα των αγροτών, κοινό τόπο αποτέλεσαν τα παρακάτω:

α. Για το έτος 2021 η καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες, για ζημίες που περιλαμβάνονται στις ανταποδοτικές καλύψεις του ΕΛΓΑ, θα αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο ήτοι άμεσα και στο σύνολό τους εγκαθιστώντας σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των αγροτών και του ΕΛΓΑ και κυρίως με την Πολιτεία.

β. Για το έτος 2022 θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία εφόσον δεν υπάρχουν Ευρωπαϊκοί δημοσιονομικοί περιορισμοί.

γ. Τέλος θα διερευνηθεί η δυνατότητα μίας πάγιας και δίκαιης χρηματοδότησης του ΕΛΓΑ για τα επόμενα χρόνια, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται το συντομότερο στις υποχρεώσεις του.

«Η διαρκής μέριμνα των αρμόδιων Υπουργείων και του ΕΛΓΑ για διασφάλιση σχέσεων αμοιβαιότητας με τους αγρότες δείχνει το δρόμο της κοινής προοπτικής».

Κοζάνη, 22/09/2020

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Σύσκεψη Αυγενάκη – Χαρδαλιά – Super League 1 για την εμπεριστατωμένη πρόταση επιστροφής φιλάθλων στα γήπεδα

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε συνέχεια της διαβούλευσης των τελευταίων εβδομάδων για το ενδεχόμενο της ...