Αρχική > Slider > Εγκαινιάστηκε ο νέος υδροηλεκτρικός σταθμός του ΤΟΕΒ Βελβεντού – Οι αγρότες θα παράγουν και ηλεκτρική ενέργεια

Εγκαινιάστηκε ο νέος υδροηλεκτρικός σταθμός του ΤΟΕΒ Βελβεντού – Οι αγρότες θα παράγουν και ηλεκτρική ενέργεια

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Τα εγκαίνια του νέου Υδροηλεκτρικού Σταθμού του ΤΟΕΒ Βελβεντού έγιναν το πρωί της Κυριακής παρουσία πολιτικών, αυτοδιοικητικών, θεσμικών παραγόντων και πλήθος κόσμου, ενώ τα εγκαίνια τέλεσε ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος. Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο για την τοπική κοινωνία του Βελβεντού, που πρωτοπορεί, καθώς πρόκειται για τον πρώτο αυτοδιαχειριζόμενο υδροηλεκτρικό σταθμό της Ελλάδας και τα κέρδη του από την ενέργεια που θα παράγεται θα πάνε αναλογικά στους αγρότες, που σήμερα πληρώνουν ακριβά το νερό εξαιτίας των εξόδων άντλησής του.

Ο υδροηλεκτρικός σταθμός έχει ονομαστική ισχύ 1,9 MW και εκμεταλλεύεται τα νερά από την ορεινή θέση «Σκεπασμένο» που χρησιμοποιούνται για την άρδευση των χωραφιών το καλοκαίρι, ενώ πλέον θα χρησιμεύουν για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος τον χειμώνα. Είναι έργο προς όφελος των αγροτών και κατ’ επέκταση της τοπικής κοινωνίας. Η νέα υποδομή θα ρίξει σημαντικά το κόστος παραγωγής και αναμένεται ν” ανοίξει τον δρόμο σε ακόμη περισσότερα άτομα να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα.

Δείτε φωτογραφίες του π. δημάρχου Βελβεντού Μανώλη Στεργίου.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team