Αρχική > Στήλες > Σχολικά κείμενα > Έφηβοι λόγοι > Έφηβοι Λόγοι: Οι δικοί μου μεγάλοι

Έφηβοι Λόγοι: Οι δικοί μου μεγάλοι

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Τι είναι οι έφηβοι λόγοι; Είναι οι σκέψεις και τα όνειρα των εφήβων του σήμερα, όσα τους πληγώνουν κι όσα τους γεμίζουν ελπίδα. Είναι οι στίχοι, τα πεζά κείμενα και τα σκίτσα τους. Σ’ αυτήν εδώ τη στήλη, λοιπόν, οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας τολμούν και τα παρουσιάζουν.

 

 

Οι δικοί μου μεγάλοι είναι γεμάτοι με όμορφες αναμνήσεις. Γέλια, παιχνίδια στις αλάνες ατελείωτα, χορούς στη DISCO, τραγούδια επαναστατικά και πολλές αταξίες.

Οι δικοί μου μεγάλοι δεν περνούσαν μόνο όμορφα. Δούλευαν από μικρή ηλικία στα χωράφια, μιας που ζούμε σε χωριό. Η μητέρα μου δε μεγάλωσε με τους γονείς της, γιατί ήταν μετανάστες στην Γερμανία. Μεγάλωσε με τον παππού, τη γιαγιά και τα δυο της τα αδέρφια. Ο πατέρας μου από πολύ μικρός έμαθε να οδηγεί, γιατί ήθελε να βοηθάει τους γονείς του στις δουλειές του χωραφιού.

Οι δικοί μου μεγάλοι ξέρουν να περνούν καλά ό,τι κι αν συμβαίνει. Είναι πάντα χαρούμενοι, γεμάτοι τρέλα, ξέρουν ν’ αγαπούν, έχουν φιλότιμο, είναι οπλισμένοι με χιούμορ και χαρά, για να μπορούν να αντιμετωπίσουν τα πάντα.

Περνάω πολύ όμορφα μαζί τους. Γελάμε, παίζουμε και πειράζουμε ο ένας τον άλλον. Είμαι περήφανη γι’ αυτούς και σε μερικά πράγματα θέλω να τους μοιάσω.

Οι δικοί μου μεγάλοι δε θα μεγαλώσουν ποτέ!!!

 

Αλεξάνδρα Βόλτση

μαθήτρια της Γ΄ τάξης

του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Χαλβάς με Κρόκο Κοζάνης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Χαλβάς με Κρόκο Υλικά 1 φλ. ελαιόλαδο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό 300g τυρί γαίς ...