Αρχική > Στήλες > Σχολικά κείμενα > Έφηβοι λόγοι > Έφηβοι λόγοι: Μια δυνατή φιλία (βασισμένο σε αληθινή ιστορία)

Έφηβοι λόγοι: Μια δυνατή φιλία (βασισμένο σε αληθινή ιστορία)

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Τι είναι οι έφηβοι λόγοι; Είναι οι σκέψεις και τα όνειρα των εφήβων του σήμερα, όσα τους πληγώνουν κι όσα τους γεμίζουν ελπίδα. Είναι οι στίχοι, τα πεζά κείμενα, τα σκίτσα και τα συνθήματα τους. Σ’ αυτήν εδώ τη στήλη, λοιπόν, οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας τολμούν και τα παρουσιάζουν.

Ένας άνδρας και ο σκύλος του ο Σκίπερ είχαν μια σχέση δυνατής φιλίας που κρατάει εδώ και 10 χρόνια, από τότε δηλαδή που τον υιοθέτησε, σε ηλικία 6 μηνών, σώζοντάς το από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του που το κακοποιούσε.

Ο Σκίπερ όλα αυτά τα χρόνια ανταπέδωσε την αγάπη του στο αφεντικό του με τον καλύτερο τρόπο. Ήταν πάντα δίπλα του στις πιο δύσκολες στιγμές του, όπως τότε που έχασε τη γυναίκα του σε δυστύχημα και έπεσε σε κατάθλιψη.

Ο καιρός πέρασε και ο Σκίπερ ήταν πια γέρος. Άρχισε να πονάει και δεν μπορούσε να κινηθεί τόσο εύκολα. Δεν έβρισκε πουθενά ησυχία και το χειρότερο δε μπορούσε πια να κοιμηθεί. Έτσι, λοιπόν, ο άνδρας ακολούθησε μια ακριβή θεραπεία για τον σκύλο του. Αγόραζε επιμελώς τα φάρμακα και τηρούσε πιστά τις οδηγίες της θεραπείας, προκειμένου να γίνει καλά ο σκύλος του.

Όμως η κατάσταση του σκύλου χειροτέρευσε και ο πόνος ήταν αβάσταχτος. Ο άνδρας δοκίμασε τα πάντα, ώσπου βρήκε τη λύση, διαβάζοντας ένα παλιό άρθρο. Ακολουθώντας τις οδηγίες, πήγε το σκύλο σε μια λίμνη μερικά χιλιόμετρα μακριά και τον νανούριζε μέσα στη λίμνη. Ήταν ο μόνος τρόπος για να αποκοιμηθεί και να ξεκουραστεί. Η θερμοκρασία του νερού μείωνε τους πόνους στα κόκαλα του. Ο άνδρας υποσχέθηκε στον εαυτό του ότι θα κάτσει μέσα στη λίμνη όσο χρειαστεί, για να προσφέρει λίγη ηρεμία στον φίλο του.

Και πράγματι, τα κατάφερε! Ύστερα από πολύ υπομονή και επιμονή κατάφερε να μειώσει τους πόνους του Σκίπερ αρκετά. Έτσι, μετά από αυτήν την περιπέτεια υγείας του σκύλου του έζησαν οι δυο τους ευτυχισμένοι, καθώς είχαν ο ένας τον άλλο!

 

Μαρία Τσουμή
Μαθήτρια της Γ’ τάξης
του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Μια άποψη της Κεντρικής πλατείας του … παρελθόντος-Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 12/05/2021

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Μια σκέψη, μια πορεία στο παρελθόν, ένα σχόλιο και … προβληματισμός για το μέλλον.. Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: ...