Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Εδώ ο κόσμος καίγεται… και αυτοί κάνουν ταινίες! – Γράφει ο Αντώνης Κ. Πουγαρίδης

Εδώ ο κόσμος καίγεται… και αυτοί κάνουν ταινίες! – Γράφει ο Αντώνης Κ. Πουγαρίδης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον προχθές την συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Πρόεδρος και ηγετικά στελέχη της ΔΕΗ. Προαναγγέλθηκε πως η με μεγάλη επισημότητα παρουσία του κ. Παναγιωτάκη στην περιοχή ανήμερα της εορτής της Αγίας Βαρβάρας, θα έβγαζε σοβαρότατες ειδήσεις για την περιοχή.

Ο Πρόεδρος δεν είπε τίποτα για την περιβαλλοντική υποβάθμιση, τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των εργολάβων, δεν είπε τίποτα για το ότι η δραστηριότητα της ΔΕΗ άφησε άστεγους τους μισούς κατοίκους των Αναργύρων, δεν είπε τίποτα για το κρυφό πόρισμα της κατολίσθησης, δεν είπε τίποτα για την επικινδυνότητα της επιβίωσης των Βαλτονέρων, δεν είπε τίποτα για τις καθυστερήσεις με υπαιτιότητα της ΔΕΗ για την 5η Μονάδα, δεν είπε τίποτα για την παράτυπη λειτουργία του ΑΗΣ Αμυνταίου, δεν είπε τίποτα για την μη αποκατάσταση των εδαφών ενώ τα εργοστάσια κλείνουν, δεν είπε τίποτα για την μη επαναπόδοση των εδαφών στην τοπική κοινωνία.

Το μόνο που είπε είναι ότι δεν του αρέσει ο νόμος για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής, διερωτόμενος γιατί να μετεγκατασταθεί ο οικισμός, δεδομένου του ότι δεν υπάρχει κάρβουνο από κάτω. Ίσως να μην έχει πάει ποτέ. Το άλλο που είπε είναι ότι θα κάνει το κουφάρι του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας κινηματογραφικό στούντιο. Αυτό θα έχει πολύ ενδιαφέρον. Αν βεβαίως προκύψει τέτοια ανάγκη για την ελληνική κινηματογραφική βιομηχανία, που πολύ αμφιβάλλω. Πάντως όταν και αν γίνει στούντιο, θα περιμένουμε να μετρήσουμε το αποτύπωμα του στην τοπική κοινωνία, και το αν θα αντικαταστήσει σε κάποιο βαθμό τα εκατομμύρια ευρώ που χάνει η περιοχή κάθε μήνα λόγω της αποβιομηχάνισης. Προς το παρόν, έχει «γεμίσει» το Διαδίκτυο με φωτογραφίες που διακωμωδούν την εξαγγελία.

Είναι σαφές πως η ΔΕΗ νίπτει τας χείρας της, και το βάρος πέφτει στην Πολιτεία. Το θέμα πλέον που τίθεται, είναι το εάν η ΔΕΗ έχει επανορθώσει την ζημιά που έχει κάνει στην περιοχή, αλλά και ο τρόπος που θα της φερθεί στο προσεχές διάστημα.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team