Αρχική > Αρθρογραφία > Εδώ είναι ο αληθινός πολιτισμός – Γράφει ο Χρόνης Κουτσουμπίδης

Εδώ είναι ο αληθινός πολιτισμός – Γράφει ο Χρόνης Κουτσουμπίδης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, ώρα 8μ.μ,  πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας, ρεσιτάλ κιθάρας και πιάνου από τους  ( Πτολεμαϊδιώτη ) Κωνσταντίνο Βέρσια και Σωτήρη Καϊμακάκη ( μεγαλωμένο στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας ).

Είχα την ευχαρίστηση να παρακολουθήσω δύο εξαιρετικούς και ολοκληρωμένους επαγγελματίες νέους μουσικούς σε μία, υψηλού επιπέδου αισθητικής συναυλία, σε μία όμως δυστυχώς μισογεμάτη αίθουσα.

Κάθε πολιτική, πολιτιστική, δημοτική αρχή οφείλει να γνωρίζει αυτά τα παιδιά της ( είναι πολλά! ), τη νέα γενιά της πόλης, ένα προς ένα, να τα στηρίξει έμπρακτα και να τα εδραιώσει στις συνειδήσεις των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας, έτσι ώστε σε κάθε παρόμοιο γεγονός η αίθουσα να είναι κατάμεστη. Όχι φυσικά προς όφελος των ίδιων των καλλιτεχνών ( αυτοί άλλωστε αφιλοκερδώς εμφανίστηκαν ), αλλά προς όφελος της παιδείας, του πολιτισμού και της αισθητικής της ίδιας της κοινωνίας.

Συγχαρητήρια στους καλλιτέχνες και τους ευχαριστούμε!

Χρόνης Κουτσουμπίδης

μουσικός

Βιογραφικά καλλιτεχνών:

Κωνσταντίνος Βέρσιας

Γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα. Στην ηλικία των 12 ετών ξεκίνησε να φοιτεί στο Μουσικό σχολείο Πτολεμαΐδας όπου άρχισε το ενδιαφέρον για την κιθάρα. Το 2019 αποφοίτησε από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών στην Ειδίκευση κιθάρας με καθηγήτρια την Κορίνα Βουγιούκα. Από το 2016 μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε έξι διεθνείς και πανελλήνιους διαγωνισμούς αποσπώντας έξι διακρίσεις και βραβεία. Έχει μαθητεύσει δίπλα στους καθηγητές Γιάννη Ανδρόνογλου, Χρόνη Κουτσουμπίδη και Στέλιο Σιόλιο. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια με: Johannes Moller, Μιχάλη Κονταξάκη, Θάνο Μήτσαλα κ.α. Από το 2018 ασχολείται με τη σύνθεση για κιθάρα.

Σωτήρης Καϊμάκης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νυρεμβέργη Γερμανίας, όπου ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 9 ετών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τη Hideyo Harada, τον Eduard Zilberkant, την Kate Boyd, τον Claudio Curro Dossi. Φοίτησε στο ωδείο Νυρεμβέργης και από το χειμερινό εξάμηνο 2016/2017 σπουδάζει στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Μουσικών Σπουδών, στην κατεύθυνση εκτέλεσης πιάνου. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες του Internationale Musiktage Brache, θερινό ινστιτούτο του Piano plus Festival, Φεστιβάλ κλασσικής μουσικής Ξάνθης.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Το ξεχασμένο, για πολλούς από εμάς, Μοναστήρι (Βιτώλια) – Του Ρότζιου Γεωργίου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Του Ρότζιου Γεωργίου, Αποφοίτου του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Σε μικρή απόσταση από την ...