Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Ε-65: Απολιγνιτοποίηση και Δίκαιη Μετάβαση μπορούν να τον φέρνουν πιο κοντά(;)

Ε-65: Απολιγνιτοποίηση και Δίκαιη Μετάβαση μπορούν να τον φέρνουν πιο κοντά(;)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Κινητικότητα παρατηρείται γύρω από το μεγάλο οδικό άξονα Ε-65 ο οποίος αποτελεί έργο κομβικής σημασίας για τη Δυτική Μακεδονία, με την περιοχή να αναζητά εύκολη, γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση για τη Νότιο Ελλάδα.

Ο πολύπαθος αυτός οδικός άξονας, έγινε αντικείμενο συζήτησης όλο το τελευταίο διάστημα από φορείς των Γρεβενών, με σειρά συναντήσεων στην Αθήνα, ενώ ψηλά στην ατζέντα έθεσε το θέμα και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, στην πρόσφατη επίσκεψή του στον Υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων σαν τον Ε-65, μπαίνουν πλέον επιτακτικά προς την κυβέρνηση με το επιχείρημα και του αντισταθμιστικού οφέλους εν όψει της απολιγντιτοποίησης.

Στόχος είναι να γίνει απόλυτα κατανοητό πως δεν αρκούν κίνητρα, κονδύλια και ιδιαίτερες δράσεις για τη Δυτική Μακεδονία, αν πρωτίστως δεν ολοκληρωθούν ή βελτιωθούν βασικές υποδομές της περιοχής οι οποίες έχουν να κάνουν κυρίως με τον τομέα των μεταφορών.

Χαρακτηριστικά είναι και όσα είπε πριν μία εβδομάδα στον «Π», ο Συντονιστής του Σχεδίου για τη Δίκαιη Μετάβαση, Κώστας Μουσουρούλης, ο οποίος σε σχετικό ερώτημα τόνισε πως στόχος είναι να επιτευχθεί ένα πολυτροπικό σύστημα μεταφορών για τη Δυτική Μακεδονία.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται για τον Ε-65 να υπάρξουν ανακοινώσεις το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από τον Υπουργό Μεταφορών, χωρίς να αποκλείεται κάτι τέτοιο να αναλάβει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας να δείξει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τη Δυτική Μακεδονία.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, οι βουλευτές των ενεργειακών Νομών, θα έχουν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, προκειμένου να συζητηθούν τα ζητήματα της απολιγνιτοποίησης και της Δίκαιης Μετάβασης, με θέματα όπως οι οδικοί άξονες να πέφτουν στο τραπέζι της συζήτησης.

Ζήσης Πιτσιάβας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team