Αρχική > Slider > Δρόμοι – χείμαρροι από καταιγίδα στην Κοζάνη – Πολύωρη διακοπή ρεύματος στις κεραίες του Μεταξά και μικροδιακοπές σε πολλές περιοχές

Δρόμοι – χείμαρροι από καταιγίδα στην Κοζάνη – Πολύωρη διακοπή ρεύματος στις κεραίες του Μεταξά και μικροδιακοπές σε πολλές περιοχές

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε αρκετές διακοπές ρεύματος την Πέμπτη και Παρασκευή στην  ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης, οι οποίες όμως ήταν μικρής διάρκειας, καθώς τα συνεργεία της ΔΕΗ βρισκόταν σε ετοιμότητα και αποκαθιστούσαν γρήγορα την ηλεκτροδότηση.

Το βράδυ της Πέμπτης μία καταιγίδα μικρής διάρκειας μετέτρεψε σε χείμαρρους πολλούς δρόμους στην πόλη της Κοζάνης, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν άλλες συνέπειες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Πυροσβεστική οι υπεύθυνοι μιλούσαν «για ένα ήσυχο βράδυ», καθώς δεν δέχτηκαν ούτε μία κλήση για άντληση νερών, αφού όπως είπαν «δεν μας ενόχλησαν ούτε για ένα πλημμυρισμένο υπόγειο». Ωστόσο, δέχτηκαν δύο κλήσεις για απομάκρυνση κλαδιών δέντρων που είχαν πέσει σε ηλεκτροφόρα καλώδια στην πόλη της Κοζάνης. Στις περιπτώσεις αυτές η ΔΕΗ χρειάστηκε να κόψει το ρεύμα για λίγη ώρα, προκειμένου τα συνεργεία της ΔΕΗ να απομακρύνουν τα κλαδιά.

Σύμφωνα με τους αρμοδίους της ΔΕΗ, το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή σημειώθηκαν αρκετές βλάβες στο δίκτυο. Πρόκειται όπως είπαν «για συνήθεις βλάβες της καθημερινότητας, ωστόσο η νεροποντή επέτεινε τα προβλήματα». Διευκρίνισαν πάντως ότι «ήμασταν σε πλήρη ετοιμότητα, επιστρατεύσαμε όλα τα συνεργεία και η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε σύντομα σε όλες τις περιπτώσεις». Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση του Μεταξά, όπου διακόπηκε για πολλές ώρες η ηλεκτροδότηση των κεραιών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών. Η βλάβη προκλήθηκε πολύ νωρίς το πρωί της Παρασκευής, αποκαταστάθηκε προσωρινά κάποια στιγμή, αλλά στη συνέχεια κάηκε ένας μετασχηματιστής. Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ έδιναν μάχη μέχρι και το απόγευμα για να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση στο πάρκο κεραιών.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας